07 maj 2012

Kaffemorgon med Swea och Vespa-Eddie på besök

Efter det fantastiska glädjebeskedet om Nayati tidigare på morgonen fortsatte dagen sedan med en kaffemorgon i Sweas regi hemma hos Ulrika.


Nästan tjugo Sweor samlades för att höra vår inbjudne gäst berätta bland annat om könsstympning i Malaysia. Många av oss hade ingen aning om att det ens förekom här. Det som sker är inte av lika allvarlig grad som i Afrika, men ändå något man verkligen inte tycker skulle få förekomma. 



Tjejen som kom och pratade för oss är själv muslim här ifrån Malaysia och blev omskuren när hon var cirka fyra år. Helt fruktansvärt! Hon är nu aktivist och jobbar aktivt med denna fråga och annat här i Malaysia.


På kvällen satt hela familjen och tittade på American Idol när Michi fick ett sms från Eddie, som alla svenskar köpt sina vespor i från. Meddelandet kom vid tio där han berättade att han var på väg med sin fru och sin kollega hem till oss med en öltunna. Vid halvelva var de framme och vi var väl inte jättepigga. Fint att bjuda in sig själv med gäster sent på kvällen :)



Michi hade förmedlat ett par kompisar som senare köpt vespor av Eddie så han ville tacka, vilket i och för sig var väldigt snällt.




Det blev ändå en rolig kväll, men vid tolvtiden fick vi lite fint påpeka att det var arbetsdag i morgon... Här är landet där allt kan hända :)

1 kommentar:

  1. Hej Anki o Michi. Först och främst vill jag säga att det var skönt o höra att Natayi kommit tillrätta.Sköönt!!
    Sen blir jag lika glad varje gång jag hör/
    läser om dessa kvinnor som upplyser oss andra och kämpar för förändring.BRA Mycket bra.
    Här hemma har våren kommit av sig litegrann..det visserligen solsken men mycket kallt för årstiden runt 9-10 gr bara. Men å andra sidan går det ju lite långsammare i naturen och man kan njuta lite längre.
    Ha det så bra kramar från Stenmans

    SvaraRadera