05 juli 2011

Fredriks första dag i kiosken

Lördagen den 2 juli var Fredriks första dag som sommarjobbare i kiosken på landet. Det var lite mulet väder, vilket på ett sätt var bra, för då skulle det inte bli en enorm tillströmning av kunder. Arbetstiden denna första dag var 11-16. Pernilla var med under den första timme så att han fick lära sig dels vilka arbetsuppgifter som ingår, dels hur alla maskiner fungerar. Det finns kaffemaskin, kokt korv samt mjukglass.

Vi gick givetvis ner och hälsade på och Fredrik tyckte väl jag var jättepinsam som kom med kameran i högsta hugg. Michi beställde givetvis en mjukglass och kaffe för att testa om Fredrik lärt sig allt.

På eftermiddagen tog Michi och jag bilen till Marstrand. Det händer inte ofta, men regnet hängde i luften så det kändes bättre med bil än med båt. På Marstrand skulle vi träffa Niklas Amundson som just målat klart en tavla med Pater Noster till oss. Den blev jättebra!

Michi har träffat denna Marstrandsbo tidigare, men det var första gången för mig. En verkligt trevlig kille som har lyckats bra i livet, men fortfarande är en go göteborgsgrabb. Härligt! På kvällen åkte sedan jag och Anna till Lerum för att tvätta och fixa med det sista innan hon far till Marbella på två veckors spanskakurs.

Hittade en bild på Niklas hemsida med honom och vår tavla. Så här ser den ut!

Fredrik i Stockholm - 4 dagar

Fredrik försvann upp till Stockholm den 27e juni. Efter att ha tagit flygbussen in till Cityterminalen, möttes han där av David. Thomas Strömstad från Norge kom också dit och två dagar spenderade killarna i Stockholm. På tisdagen var de på Gröna Lund hela dagen och Fredrik fick också dit sin kompis Louise.

Efter två dagar bar det av upp till Vindö, Davids sommarställe. Här blev det lite båtåkning och mycket avkoppling. Hemfärden innebar buss, två olika tunnelbanor och sedan flygbuss. Spännande och nytt när man bor i Malaysia och aldrig åker kommunalt. Nu blir han hemma i några dagar innan det bär av till Norrköping till kompisar och fotbollsläger.