16 november 2016

Lunch med Pilvi

Dagarna har bara svischat förbi och inte har det blivit några foton. I måndags var jag inne i stan på styrelsemöte med Swea, det nästsista för i år. Helt hemskt hur snabbt ett år går! Igår blev det träning på förmiddagen och jobb hemma på eftermiddan.

Lovisas visum har blivit klart så idag åkte vi tre till banken och ordnade konto till henne. Fick prata med banken också. En av våra anställda vill ha ett kreditkort privat och då vill banken att företaget går in med en garanti, dvs en borgen, för den krediten. Det gör vi givetvis inte, så nu ska de återkomma med hur han skall kunna lösa det annars. Väldigt konstigt hur de här vill blanda ihop företag och privatperson. Ok att man kan skriva ett brev där man bekräftar anställning och lön, men borgen - aldrig.

När vi sedan jobbade idag gick Michi och jag och åt lunch med Pilvi från F-Secure. Hon och Anna var väldigt bra kompisar när Anna hade en praktikplats här. Pilvi är på besök här i två veckor från Finland.


Efter jobbet åkte jag till Megamall för att lämna in ett modem för internet vi hade på det gamla kontoret. När man sagt upp abonnemanget har man två veckor på sig att lämna tillbaka modemet annars aktiveras kontot igen. När jag kom till P1 hade de lunchstängt mellan halvfyra och halvfem! Jag kom prick halvfyra så det blev till att strosa runt en timme bland affärerna. Farligt! Passade på att köpa julklapp till en föräldralös flicka på 17 år. En tjej i Swea jobbar mycket med välgörenhet och de har ordnat så att alla barn på ett barnhem har fått skriva en önskelista. Om man vill hjälpa till får man listan från ett barn och skall handla för max 150 rm. På min lista stod parfymset och örhängen. Man får ju lite ont i hjärtat. Ett barn hade önskat sig en skolväska... Gick till Victoria Secret och köpte ett set med dofter och body lotion plus fem par örhängen i en annan affär. Hoppas det blir bra.


När jag kom tillbaka till P1 med modemet fick jag höra att serienumret på modemet inte stämde så de kunde inte ta emot det. Ringde jobbet och det visade sig att vi behövt uppgradera modem, fått ett nytt på Sunway Giza, och där måste de ha glömt ta bort det gamla numret i systemet och lägga in det nya. Nu måste jag åka till P1:s huvudkontor i morgon uten vid Sunway Pyramide. Inte svårt att hålla sig sysselsatt här i Malaysia...