17 augusti 2015

Äntligen klart!!!

Efter en turbulent och rätt jobbig sommar vad gäller universitetsansökningar så är det äntligen klart för Fredrik. Han hade sökt Kings och hade högre poäng än vad som krävdes, men i ett specifikt ämne var poängen för lågt mot vad de begärt. Detta på grund av att Fredriks lärare hade råkat ut för en koll av IB-administrationen där de tog tre elevers arbeten och rättade och ansåg att läraren gett för höga betyg. Hela klassen graderades då ner två steg, vilket gjorde att Fredrik hamnade under vad han behövde. Fredrik har haft toppbetyg på allt i engelska och åkte bara med i detta och fick helt orättvist ett lägre betyg. Vi var och pratade med Kings och de i princip lovade honom en restplats om det fanns några och när det sedan var dags sade de nej i alla fall. Inte heller helt schysst. 

Vad göra? Vi känner inte till så många universitet så då bestämdes det hastigt att han skulle söka till samma skola som Anna. Fredrik ringde dit och de blev superglada att få någon med så höga IB-poäng och de erbjöd på stående fot ett stipendie på 5.000 pund. Idag fick vi hans "acceptance letter" och det känns som om en stor sten lyfts från våra axlar. Han ville ju så gärna iväg och ett ofrivilligt år från skolan var ju inte vad han tänkt sig. Han skall läsa Global Management and Finance och tyckte att den här kursen mer var i linje med vad han ville läsa, så det är skönt att han ändå känner sig hyfsat nöjd. Det kommer att bli jättebra och Anna har ju varit supernöjd!

Här kommer ett par bilder på skolan som ligger mitt i Regent´s Park.




Ännu bättre blev det när Anna via sina mäklarkontakter lyckades få till en lägenhet i samma kvarter som hon bor. De kommer nästan att kunna vinka till varandra. Mateo och Fredrik hyr en tvåa på Praed Street alldeles nära Edgware Road Station och Paddington Station. Här kommer lite bilder:

Vardagsrum och kök

Vardagsrum

Badrum 1

Badrum 2

Sovrum 1 

Sovrum 2

Så otroligt skönt att allt med skola och lägenhet nu fallit på plats. Nu går det att boka biljetter och börja fixa saker på riktigt!