16 februari 2013

Lejondans och middag med vänner

Lejondans - denna tradition som håller på för fullt runt det kinesiska nyåret. Lejonen kommer och skrämmer bort alla onda andar och condon, kontor och byggen välsignas för nästa år. Till lejontruppen hör ett antal personer som trummar och slår på cymbaler för att skrämma bort andarna. Det är väldigt högljutt!


I varje lejon är det två personer och fastän man vet det, blir de riktigt verkliga!


De springer runt och dansar på marken och klättrar upp på höga pålar. Ofta är de väldigt duktiga och det finns till och med världsmästerskap i lejondans. Malaysia är nu de regerande världsmästarna.


Carl och Mathias kom hit för att få uppleva sitt livs första lejondans.


Det var också lite presentutdelning till de som lämnat in svar på en undersökning från management så Michi var framme och fick en kaffemugg.


Thelma var med nere och blev fotad med ett lejon :)


Det roligaste är nästan att se alla barn som verkligen tror att lejonen är riktiga. Här ger de små röda kuvert, så kallad "am pow", dvs drickspengar som alla ger varandra under det kinesiska nyåret.


Även Mathias tvingades ställa upp sig med ett lejon. Han ser verkligen ut att gilla det...


När dansen var slut tog vi med oss killarna till bland annat The Curve för att fixa med deras telefoner. I Sverige är de ju ofta låsta vid ett visst abbonemang, men det kan man naturligtvis fixa i Malaysia... Vi hittade fina facklor att sätta i trädgården på Langkawi. Skrattade gott åt priset: 4,90 RM styck! Vi avslutade med lite Ikea-lunch.Korv så klart, men de är även kända för att ha Malaysias godaste cuffy puff, som en pirog fylld med kyckling, potatis, morötter och curry.


På kvällen var vi hembjudna till våra vänner Jens och Josefine på god laxmiddag. Planerar nu för en bokklubbsträff på Langkawi. Hoppas det går att få ihop en i maj :)