11 april 2021

Vilken mathelg

Michi hade kvar några kuponger på Hiltonkortet han köpt och idag var sista giltighetsdagen. Därför blev det afternoon tea på Hilton vid KL Sentral. Vi bad om färre kakor och fler mackor. Ett överfullt fat kom in - fler mackor, men lika många kakor...


Det blev ett varv runt Sri Hartamas när vi kom hem, välbehövligt. På kvällen gick vi till Majapahit, en favoritkrog nära Mont Kiara Plaza. En kypare vi träffat flera gånger stannade till vid vårt bord och pratade lite. Han är 26 år och har varit här i fyra år. Först hade han visum för att studera IT i tre år, men det blev inte förlängt. Nu har han varit här illegalt i drygt ett år, men var inte orolig för det då arbetsgivaren betalar polisen varje månad för att inte ta hans personal. Killen försörjer sin mamma, som bara är 41 (!) och sina två syskon. Man skall aldrig klaga på sitt liv som svensk... Alltså mamman gifte sig som 14-åring och fick barn när hon var 15.


I Maidenhead har Anna och Erik nu fått i ordning sitt hemmakontor. Nu är nog det mesta överflyttat till deras lägenhet och iordninggjort för att kunna jobba hemifrån tillsammans.


Vi kämpar på med allt vi behöver för vårt visum här. Fyller på med de olika dokumenten som vi behöver så att det bara skall vara att trycka på knappen när det är dags i slutet av maj.