07 augusti 2011

Los Angeles 4-14 augusti, dag 4

Idag började vi med frukost utanför hotellet på ett ställe där vi äntligen hittat lite fräscha mackor. Vi åkte sedan till Best Buy på La Brea för att titta efter hörlurar som Fredrik önskat sig. Nu när dollarn är låg så blir det nästan halva priset på allting. Hittade till slut modellen han ville ha: Tritton Ax Pro. Anna passade på att köpa sig ett par fräcka hörlurar också av modellen Beats.

Vi promenerade ett par kilometer och väl tillbaka vid hotellet gick Anna upp och packade och jag gick och köpte biljetter för en tur till Disneyland imorgon. På vägen gick jag förbi The Chinese Theatre och kom äntligen ihåg att ta kort på alla hand- och fotavtryck där.

Nör packningen var klar gick vi ut för att äta lunch och provade Baja Fresh som Anna hade sett något TV-program om. Det var mexikansk mat, snabbmat men fräscht.

Så var det dags för oss att åka till UCLA och det kändes väldigt speciellt att komma till denna skola som man hört så mycket om.

Vi åkte till DeNeve Plaza där Anna skulle registrera sig och få sitt rum.

Så fort hon lämnat bagaget på rummet så var det dags att gå till The Bentley Building där alla studenterna samlades.

Nu var det dags för studenterna att lära känna varandra och dags för mig att lämna Anna i en vecka. Våra tre dagar tillsammans är slut och vi har haft fantastiskt roligt!!!

Jag promenerade genom hela campuset för att ta bussen på andra sidan. Det är inte utan att jag kände en längtan efter att vara ung och student igen. Inte för att jag skulle vilja lägga tid på allt pluggande igen, men vilket universitetsområde det här var!

Kul också att få se att dessa sorority-byggnader finns i verkligheten och inte bara på film.

Anna kände sig lite ensam när jag lämnade henne. Inte lätt att komma och inte känna någon, men nu har jag fått sms från henne att allt verkar bra både med kurskamrater och framför allt lektionerna. Hon har börjat kalla sig business nörd. Hon är för rolig. Hoppas att hon får en riktigt rolig och bra vecka!

Los Angeles 4-14 augusti, dag 3

Imorse klarade jag av att sova till klockan sex i alla fall, så det blir bättre och bättre! Vid niotiden lämnade Anna och jag hotellet för att åka till Universal Studios. Det var lite mulet ute och ett helt perfekt väder för att gå på en nöjespark. Vi provade på att åka tunnelbana då det bara var en station från oss till Universal Studios.

Det kändes jättespännande och roligt att komma hit och Anna poserade direkt framför deras logo.

Vi hade köpt våra biljetter på internet och då satsat på ett Front of the line Pass och det var det bästa vi kunde ha gjort. Vid alla attraktioner och köer hade de en egen fil för alla med detta kort och det sparade vi enormt mycket tid på. Till många attraktioner var det köer på en timme eller mer och vi kunde istället gå in direkt.

Vi satsade på att starta med deras Studio Tour, som var en rundresa i ett litet tåg på en timme där man fick se det mesta som gäller filmerna som gjorts här. Detta var nog det bästa på hela dagen. Roligt, intressant och många aha-upplevelser.

Vi åkte bland annat förbi en hel del uppbyggda miljöer. Samtidigt som man såg husen ute, visades flera olika filmer, på skärmar inne i tåget, där miljöerna hade använts. Detta hade bland annat använts i Tillbaka till framtiden.

Vi fick också se bilar. Dessa var också från Tillbaka till framtiden...

...och den här från Mr Bean.

En av deras största filmer har väl varit Jurassic Park och det fanns mycket från den filmen.

Vid ett ställe visade de också hur de lätt kunde ordna med en flod eller översvämning. Från att först ha varit en torr flodbädd brevid oss, blev det helt plötsligt som en störtflod. Helt fantastiskt!

Lite senare kom vi in i New Yorkmiljöer.

Vi fick också se hela gatan från Desperate Housewife och Anna skrattade igenkännande.

Huset från Psycho fanns också där, med mamman på plats i fönstret med en kniv i högsta hugg.

Efter den timmeslånga turen var det dags att ge sig ut i parken för att se allt annat. Det är mest shower med olika teman att titta på och inte så många attraktioner. Vi siktade på att hinna med allt!

Den första åkturen vi provade på var Simpsons som såg ut som en bergochdalbana. Man satt sedan i en vagn som rörde sig efter en film, så det blev inte så läskigt, men kul ändå.

Vi åkte sedan ner massor av rulltrappor till Jurassic Park. Här provade vi The Mummie som var en riktig bergbana och riktigt bra. Vi åkte också Jurassic Park-turen som var som Flumeride på Liseberg. Den var väldigt fint uppbyggd med mängder av dinosaurier. Rätt blöta var vi efteråt, men vädret hade hunnit bli varmare så vi torkade snabbt.

Vid fyratiden kände vi oss rätt klara med parken och åkte tillbaka till hotellet en snabbis och sedan direkt vidare till the Beverly Centre. Vi hade planerat att Anna skulle köpa en ny resväska här eftersom hon flyttar om ett år och priserna är bra nu. Det blev en grafitgrå Samsonite, jättesnygg. Den kommer väl till pass efter shoppingen nu också :)

Senare på kvällen blev vi tipsade om en gammal klassisk italiensk restaurant som var välbesökt tidigare av Frank Sinatra och många från hans epok. Restauranten hette Micelis och låg på Las Palmas. Mysig miljö, väldigt italienskt och god mat. Anna provade pizza och jag en Fettucini Carbonara.

Vi har ju kunnat konstatera, som vi trodde, att här finns människor i storlekar man aldrig sett. Vissa är helt enorma. En av anledningarna är självklart de fruktansvärt stora portioner man får överallt. Jag orkade knappt halva min pasta och Anna åt halva pizzan. Till lunch har vi beställt in en sak att dela på för det räcker mer än väl. Tala om slöseri med mat och att de förstör sig själva. Nu är vi ändå i Californien där många ändå tänker på sitt utseende! Det måste bli många och höga kostnader för sjukdomar till följd av vikten och med tanke på deras försäkringssystem här så har många det säkert svårt...