10 mars 2011

Rundvandring på stan

I går, 10 mars, träffades Gunilla, Lena, Helen och jag inne på Marriott för att orientera oss det sista om var alla serviceinträttningar finns runt omkring hotellet. Det kommer ju med all säkerhet att bli mycket frågor när vi sitter i registreringen så det gäller att vara så förberedd som möjligt.

Mitt emot hotellet ligger ett av de nyaste och modernaste shoppingcentren i Kuala Lumpur. Här inne har vi nu lokaliserat ATM, dvs bankomater, apotek, mataffär, växlingskontor, fotreflexologi m.m.

Här inne är det inga problem att spendera flera timmar bara med att strosa runt och titta i butiker. Här finns allt från väldigt tjus och hur dyrt som helst till mera normala butiker. Vill man ha ett riktigt lokalt shoppingställe så skall man gå till Sungei Wang som ligger längre upp på gatan. Här kostar kläderna nästan ingenting. Något för alla smaker alltså :)

Det blev lunch på Michelangelos vid Pavillion innan vi var klara för dagen.

Vikning av broschyrer inför världsmötet

Onsdagen den 9 mars gick verkligen i Sweas tecken. På morgonen var i och för sig Harriet och jag iväg och tränade. Vi har äntligen kommit igång igen med att gå på bodypump varje onsdag så det känns bra. Nu är det så mycket Swea hela dagarna så det känns rätt viktigt att i alla fall prioritera lite träning.

Efter träningen så åkte vi direkt hem till Ann-Sofie där det var coffeemorning för Swea och över 20 personer var där. Eva Ladeborn kom och berättade om sitt arbete med flyktingar på UNHCR då det är flera som gärna vill hjälpa till med volontärarbete när de är i Asien ett par år.

Klockan tolv var det slut och då bar det av hem till mig för lunch och möte med vår kommitté inför världsmötet. Nu är det bara en vecka kvar! Vid tretiden försvann alla hem och då fick jag snabbt duka fram mina halsband för en kompis, Marjolein, skulle komma med sin mamma och handla lite.

Klockan sju var det sedan dags för nästa grupp att komma hit. Eva Linder är nu tillbaks i KL och var först på plats. Sedan kom Gunilla, Maria F, Linda och Lena också, så vi var sex tjejer som skulle vika foldrar för Swea International. Fyra stora kartonger hade kommit hit för ett par dagar sedan med över 1.000 foldrar som skulle vikas ihop.

Tala om lagarbete! Vi startade klockan sju och prick en timme senare var alla foldrar klara. Nu skall de bara levereras ner till Marriott där 200 av dem skall fyllas med material också. Efter detta hårda arbete belönade vi oss med ostbricka och lite vin.

Det blev en jättemysig kväll och det är roligt att vi till detta mötet har så många fler som hjälper till och rycker in där det behövs!

Black Swan på Garden

I söndags, 6 mars, gick vi på bio igen. Vi som brukar gå så sällan har nu riktigt kommit igång och se olika filmer. Just nu finns det många bra som vi vill se. Anna följde med oss och vi åkte till Garden för att se Black Swan med Natalie Portman som fick en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll.

Det var roligt att se filmen just för Oscarsnomineringen och att den handlade om balett, men fy vad den var mörk och otäck. Flera gånger fick man nästan hålla för ögonen och mådde nästan illa. Jag har till och med hört vänner som rest sig upp och gått ifrån bion! En väldigt mörk film. Får nog säga att jag hellre ser en film som gör mig på gott humör...