23 mars 2021

Så skönt att ha tid att fixa saker i KL

Äntligen var det dags för spanskalektion på riktigt i ett klassrum med min lärarinna Maru. Det är så mycket roligare att ses på riktigt. Hon är dessutom helt grym. Hon talar som en kulspruta så det är inte alltid lätt att hinna med, men hon har ett sätt att förklara grammatik så att det blir ständiga aha-upplevelser. Så bra! Till nästa gång skall jag se en film som vi skall prata om - helst på spanska. Jag har valt The Bucket List med Jack Nicholson och Morgan Freeman, en av mina favoritfilmer. Hittade den dubbad till spanska och då heter den Ahora o Nunca. Det får bli en dos på femton minuter om dagen. Tittade en stund idag och det gick bättre än förväntat att förstå.

Efter spanskalektionen bar det av till CIMB, en av våra banker. Vi hade ett konto som blivit "dormant", dvs har man inte rört det på ett år så fryses det och man måste till banken för att väcka upp det. Nu avslutade jag det så att vi bara har ett konto där. Nu börjar vi rensa överallt.

Sista stoppet blev på Harvey Normans. Vår riskokare har gått sönder, tillsammans med flera andra saker, så idag blev det inköpt en ny av märket Philips.


Michi var på jobbet idag, hör och häpna, så jag tog en lunch i min ensamhet på balkongen och njöt av Björn Skifs självbiografi.


Anna skickade en bild på deras nya värmelampa till balkongen. Hon får nog ett spel på mig snart för allt hon hittar vill jag också ha. Den här är så snygg när den är tänd!


Hälften av alla saker är nu på plats i sina nya lådor i badrummet. Jag börjar skönja golvet i badrummet på kontoret. Hoppas kunna avsluta imorgon. Allt är så äckligt, fuktigt och mögligt. Mycket hamnar i skräppåsen...