17 december 2022

Bröllopsklänning och julfest

Tidigt i morse landade vi i Amsterdam. Michi hade sovit bra, men jag sov nog bara 2-3 timmar. Tittade på Meet Joe Black så fick i alla fall se en bra film.


När vi skulle ta nästa plan från Amsterdam till London började det strula till sig. Först fick vi byta gate för det första planet var sönder. Väl på plan två, en halvtimme försenade, behövde det planet tankas. Som kaptenen sade: There is not enough fuel to London and my gliding certificate has expired." Lite rolig. När tankbilen kom fungerade inte batteriet så de fick skicka efter startkablar. När de kom så fick de ändå inte igång bilen. Ny bil fick komma och till slut var planet tankat och vi kunde ge oss iväg. Väskorna tog en evig tid för markpersonalen som skulle ha strejkat, maskade nu som tusan. När vi väl kom hem stod Anna där och mötte oss och jag hade 15 minuter på mig att duscha och byta om för att åka in till London och titta på bröllopsklänning för Anna. Extra roligt att även Eriks mamma var med!


Vi började med att träffa Lucy på en pub alldeles brevid puben för att ta ett glas champagne.


Så gick vi till Pronovias, som låg på Old Bond Street, precis runt hörnan.


De hade verkligen miljöer för att ta Instagramfoton. Vi fick inte ta några foton. Bara Anna har. Det skall vara en väl bevarad hemlighet tills bröllopet. Kan bara säga att jag aldrig har sett Anna så fin och tårarna rann.



När vi kom ut hade mörkret lagt sig och alla juldekorationer kom till sin rätt.


Det blev till att springa upp snabbt och slå in några julklappar. En har tyvärr inte kommit fram. Michi hade gjort ett bra förarbete! Så roligt att träffa alla igen. Fredrik och Lucy gosade för fullt med Pluto.


Det blev glögg med godsaker innan middagen.


Det är roligt att se hur traditioner förs vidare vad gäller maten. Där var våra köttbullar, gravlax och skinka - hur gott som helst!


Efter maten blev det julklappsutdelning. Vissa paket får tas med till Sverige och Luxemburg, men de stora fick vi ta nu.


Michi fick först en skruvmejsel och nästa paket var en stor låda där han behövde skruvmejseln för att öppna. Det var roliga tillbehör till grillen så vi kan fixa god mat när det blir lite varmare.


När klockan var tio var vi helt slut. Med en tidsskillnad på åtta timmar så var klockan nu sex på morgonen. Jag tror inte ens det tog två sekunder att somna. Vilken underbar första dag i London!