14 september 2015

Hemma igen och haze

När jag landade idag fick jag bilder från Fredrik. Hela lägenheten var städad och det såg så fint ut! Inte riktigt som när jag åkte. Det är väl det som innebär att växa upp och inse att det är trevligare när det är lite ordning hemma.



Jag tog tåget in till KL Sentral och det var verkligen ingen vacker syn som mötte mig. Hazen eller smoggen låg som en matta över hela stan. Nivåerna har varit uppe mot nästan två hundra och skolorna har stängt. Inte bra!



Nästan varje år när vi kommer tillbaka i augusti är det haze. Detta på grund av att man bränner ner djungel i Indonesien då det är ett snabbare sätt att få bort träden än att såga ner dem. De vill snabbt ha mark för att t.ex. göra palmoljeplantager. Malaysia och Singapore får all rök på sig och klagar högljutt. Det är bara det att ägarna till marken ofta är stora företag i Malaysia och Singapore så det rimmar lite dåligt. När man går ut luktar det brandrök och känns inte bra att andas in.


I alla fall var det väldigt mysigt att komma hem till Michi. Nu får vi ha varandra och göra massor av roliga saker tillsammans och skapa ett nytt sätt att leva utan barnen hemma. Vi har många roliga planer och det kommer att bli en spännande tid!