24 april 2021

Chaine des rotisseurs årsmiddag

Efter en lugn lördag med promenad så var det dags för en fantastisk middag. Vi hade blivit medbjudna till en årsmiddag för Chaine des Rotisseurs och deras avdelning här i Kuala Lumpur. Detta är en världsomspännande förening med över 25,000 medlemmar i 80 länder. De har professionella medlemmar, dvs de som jobbar inom restaurangbranschen och sedan vanliga medlemmar, människor som gillar god mat och dryck. Det lät som ett spännande tillfälle att få se vad det innebär. Det var formell klädsel som gällde så på med smoking och balklänning.


Vi åkte ut till Saujana, nära Subang flygplats där vi strålade samman med ett trettiotal personer. Det var en salig blandning och vi fick frottera oss med både den franske och brittiske ambassadören. Den brittiske var som tagen ur Monte Pyton och det var inte förrän åtskilliga skämt senare som vi insåg vem han var. Ha ha, helt underbart. Maten var fantasiskt bra och vi träffades på Restaurant Champignons.


Mannen med gul fluga är Henrik Bolivar Möller, en göteborgare som vi har träffat här i KL. Det var han som bjöd in oss till eventet. Kvinnan brevid hette Alison och var kvällens sommelier.


En nöjd man mellan maträtterna. Skönt att man får sitta ihop, även om vi nu fick väldigt trevligt folk runt omkring oss. Mitt emot mig satt en kvinna från Borneo som driver No Black Tie, en jazzklubb i KL.


Alla rätter innehöll något med ägg och desserten var gömd under ett enormt äggskal gjort i vit choklad. Man behövde inte krossa det, det gick att lyfta bort det, något som de flesta upptäckte efter att man gjort hål i det.


Styrelsen och hedersgästerna samlades för ett foto när middagen var slut. Då kunde jag smyga upp kameran. 


När det var midnatt så stängde restaurangen, som de måste numera, så då blev det färd hemåt. En överraskande trevlig och god kväll!