23 augusti 2015

Seg hemresa från Shanghai

Efter en god frukost och nerpackning av de sista sakerna så var det dags att ge sig av från hotellet. Var tvungen att ta ett sista foto på de roligt dekorerade hissarna!


Grace hade rekommenderat att vi skulle vara på flygplatsen cirka tre timmar innan så vi var där vid halvett. Då hade incheckningen inte ens öppnat, utan öppnade 13.05, dvs två och en halvtimme innan flyget skulle gå. När vi checkade in vårt bagage åkte min resväska in till security för koll. De såg något konstigt så vi fick gå till ett speciellt rum och öppna väskan och visa allt som var där i. Bland annat fick jag ta ut en extra batteriladdare. När allt var godkänt fick vi våra boardingkort och kunde gå in.



När vi väl satt oss i loungen och skulle gå ut på internet så funkade det knappt alls. Det känns som om det inte är meningen att man skall kunna gå ut och surfa utan att de vill ha koll på vad man gör och vad man tittar på. Lite irriterande, men jag hade en bok med mig i alla fall. Vid tre kunde vi gå till gaten och komma ombord. Vi fick sedan sitta på planet i tre timmar utan någon information alls knappt. Michi pratade med personalen och de sade att det ibland är militära flygövningar över Shanghai och då stängs all trafik ner och man får inte veta orsaken... Till slut kom vi iväg vid halvsju, tre timmar försenade.

Landade i KL vid midnatt och tog taxi hem och nådde inte Mont Kiara förrän vid halvtvå. Riktigt seg resa hem...