05 september 2015

Shopping till nya hemmet

Redan klockan sju imorse traskade Fredrik iväg från lägenheten ner till Paddington Station för att möta Mateo som nu kom med plan från Kuala Lumpur. Äntigen är båda här!


Medan Mateo packade upp fixade jag lite frukost till oss alla tre som vi handlat igår på Tesco. Killarna har det bra för precis utanför deras entré finns både Tesco, post, bokhandel, restauranger m.m.


När alla vaknat till kom Anna över och vi åkte iväg till Ikea. Där blev det även lunch och vi konstaterade förvånat att här kunde man till och med köpa vin till maten.


Lägenheten skulle vara fullt utrustad, men det saknades en hel del. Det fanns till exempel inga kastruller, stekpannor eller stora tallrikar.


Det behövdes också köpas täcken, påslakan, badrumsmattor, galgar och en del annat. Det räckte dock med en hel kundvagn och så var det mesta fixat.


Efter att ha lämnat av detta lass hemma och hämtat andan lite så promenerade vi till Argos. Det var en rätt skum affär, eller väldigt modern, för man tittade på en iPad vad man ville ha, beställde där och ställde sig i kö. Inget fanns att titta på "i verkligheten". Väl framme vid kassan sade man sitt namn och de plockade fram beställningslistan och tog fram varorna. Här blev det inhandlat en TV, riskokare och strykjärn. Fredrik och Mateo bar TV:n hem. Det såg rätt kul ut för kartongen var så stor!


Ångstrykjärnet gick på knappt fem pund. Skall bli spännande att se om det funkar överhuvudtaget. Killarna gick väl mer på pris kan man säga...


Mateo, som tränar en hel del och är väldigt noga med sin mat, var nöjd med inköp av riskokare, matvåg och personlig våg.


Det var två mycket nöjda killar som satte ihop TV:n. Den är 48 tum så rätt stor, men vi har två Playstationkillar här så jag gissar det kan bli en del spel och en del fotboll!


På eftermiddagen ville killarna slappa lite så jag och Anna gick iväg til Starbucks för att få oss lite kaffe. Varken Mateo eller Fredrik är några stora kaffedrickare utan här är det vatten och Nescafé som gäller. Jag får gå över till Anna ibland och få mig en krämig Nespresso. Nu var jag bara tvungen att hitta en Spicy Pumpkin Latte. Det lät ju väldigt spännande..! Den var väldigt god, kryddad med kanel uppe på och smakade lite juligt. Till Starbucks kom även Cicci Malmberg som jag inte sett på flera år!!!


På kvällen gick Anna, Fredrik, jag, Mateo, Cicci och Nur ut och åt på tjejernas italienska favorit. Cicci såg helt chockad ut när hon fick syn på Fredrik som nu var längre än vad hon är. Sist de sågs var han bara en pojke.


Den italienska restaurangen är helt fantastisk och när Anna och Nur inte kunde bestämma sig för vilken pasta de ville prova så fick de varsin nyskapad "tasting platter" med tre olika sorters pasta på samma tallrik. Vilken service! Efter maten blev det ett första pubbesök på The Chapel som ligger alldeles i kvarteret där Anna och Fredrik bor. Efter det satte jetlagen in med full styrka och det var dags att gå och lägga sig.