02 augusti 2010

Klassfest 30 år efter nian!

Efter viss gemensam planering av Lotta Thorell, Tony Ekström och mig hade vi lyckats få ut inbjudningar till alla våra gamla klasskamrater från klass 1-9. Gensvaret blev 13 personer som samlades hema hos Tony i Lerum den 22 juli.

Träffen startad klockan tre och vi började med pastasallad på terrassen. Här ses Ola Rapphed, Johan Oltegen och Per Wilkås. Ola och Per gick i min klass hela tiden, medan Johan bara gick i klassen från ettan till trean.

Till Lerum kom också Anna-Carin Hermansson, Mats Sjöholm och Tony Ekström, förstås.

Vädret var med oss, och vi satt ute och pratade hur mycket som helst. Här ses Carina Risberg, Lotta Thorell och Carin Algemark.

Här är Bodil och Carina igen. Man vet ju inte när man ses efter så lång tid om det skall bli roligt eller inte, men vi hade verkligen jättetrevligt!!

På kvällen kom grillen igång och alla hade tagit med sig eget kött och egen dricka. Allt övrigt hade Tony köpt in och fixat med. Rätt roligt att se hur alla har blivit så vuxna och organiserade jämfört med hur det var när vi gick i skolan :)

Med på träffen var också Olof Stenström, tidigare Carlsson. Dagen blev lång och de sista gick inte hem förrän vid ettiden. Då hade Ann-Christine Olofsson, som nu bor i Grästorp, tagit på sig att ordna nästa klassträff. Det var många som inte kunde komma nu på grund av semestrar men som gärna vill vara med nästa gång. Däremot var det en klasskamrat, Stefan Moen, som undanbad sig framtida inbjudningar. Troligen kommer det att bli en träff i januari nästa år igen. Det visar väl på en väldigt lyckad klassträff denna gång :)

Carléns på besök

Måndagen den 19 juli kom familjen Carlén från Lerum på besök. Vi hade tänkt oss ett heldagsbesök, men vädret var dåligt på dagen så vi bestämde oss för att ses vid sextiden.

Det är tur att alla är svenska vikingar, för med lite mer kläder på kunde vi sitta ute och äta. Fredrik och Regina lärde känna varandra när de gick tillsammans på dagis.

Regina är egentligen ett år äldre, men eftersom Fredrik nu går enligt det amerikanska systemet innebär det att båda börjar åttan i augusti. Båda är dessutom lika fotbollstokiga.

Testade en ny laxmarinering idag, med teriyakisås, rivet apelsinskal och ingefära. Blev riktigt gott med pressad potatis och sherrysås. Kul att prova lite nytt!