24 juni 2012

Midsommarafton 22 juni

Midsommarafton - en av de mest lynniga dagar vad gäller svenskt väder. Varje år springer man ut, springer in, springer ut och tittar oroligt på himlen för att se om det går att sitta ute och äta eller ej. Även i år blev det midsommarfirande med våra grannar Bergins hemma hos dem. I år började vi redan med lunch och solen lyste vackert. Borta över havet tornade dock svarta moln upp sig och kom hotfullt närmare och närmare.




Lite fler gäster dök upp och totalt var vi sexton personer. Birgitta och Kjells vänner, Liselotte och Anders samt Christine och Thomas kom, samt sonen Davids kompisar, Helena, Daryl, Kevin och Felippe. Mamma Marianne och Anders C var också med.




Anna tyckte det var extra mysigt att träffa farfar nu som hon inte sett sedan i julas.




En härlig sillbuffé dukades upp och vi lyckades smyga in "Fars sill" från Lerum på bordet också. En favorit!




Precis när alla lagt upp maten på sina tallrikar, snapsen hade hällt upp och vi satt oss ner, då behagade de första regndropparna falla. Med långa mellanrum först, men sedan allt snabbare. Det blev till att snabbt röja undan mat, dynor m.m. och förflytta oss inomhus.




Det blir dock oftast rätt roligt när det inträffar lite saker så stämningen var hög under lunchen. Klockan tre var det dags att gå ner till lekplatsen för att se dansen runt majstången.




Extra roligt att träffa på min kompis Åsa som jag inte hade sett sedan i julas och hennes dotter Erika. Erika skall nu iväg och jobba i en förskola i Buenos Aires slumområden från september till maj. Spännande och modigt, skulle jag vilja säga.




Efter dansen kom jag upp till stugan och hittade Michi sovande på soffan. Han hade feber i natt och har gått på Alvedon under dagen för att kunna vara med. Nu fick han en liten god middagslur. Kjell tyckte det såg skönt ut så de arrangerade detta gulliga kort. Tror båda hade velat sova vidare faktiskt...




Vid sjutiden var det dags för grillning. Alla hade hjälpts åt lite så vi hade med lammrostbiff och tre tillbehör. Jag hade gjort en rätt stark barbecuesås, tsatsiki och en mango- och avokadosalsa. Gott! Anna fick låna Kjells fyrhjuling och åka ner och hämta farfar så att han slapp gå. Hon ser ju rätt lycklig ut :)



Det blev sedan party till sena natten. Ytterligare en granne hade satt upp ett partytält. Han har en stor ugn där han normalt bakar bröd, men nu användes den till pizza-ugn. Som alltid på midsommar - sent och väldigt mycket mat och väldigt, väldigt trevligt!