13 november 2012

Deepavali firas med vänner på condot

Idag var jag iväg och pratade med möbelfirman som skulle leverera våra utemöbler. Vi hade fått reda på att möblerna skulle ha kommit 10 november, men när containern kom var inte allt med. Som om de inte visste det. När jag åkte iväg och pratade med dem så visade det sig dock att det bara var kuddfodralen som varit fel, de var med innetyg istället för utomhustyg. Det sys nu upp nya och leverans kommer så att de kan köra upp alla möbler så att de är på plats 21-22 november. Vill ju att allt skall vara där när Jeanette och Anette kommer upp!

På kvällen var vi bjudna av våra grannar Sunandheni och Pattu, tillsammans med deras indiska vänner, på Deepavalifest. Detta är ljusets högtid och en av de största helgdagarna i Indien. Överallt smyckas det som på bilden här.


Även de små glasen hade fått färgade stenar runt sig. Fint!


Skrattade gott när jag blev serverade en drink av Pattu. Rom och cola i en pappmugg. Kändes som om man var på skoldans och smugglade med spriten...


Sunandheni var klädd i sari och jättefin. Jag var väl den enda utan sari, men det kändes som om jag skulle klä ut mig om jag kom med det. Alla vet ju att jag är utlänning redan.


Efter lite förrätt så vandrade vi bort till den bortre parkeringen där de sköt iväg mängder med fyrverkerier. De hade med sig en hel kundvagn. Med tanke på att det är förbjudet i Malaysia så är det verkligen inte svårt att få tag på! Det var väldigt stämningsfullt!


 Michi hittade sina bastukompisar: Ramish, Thivanka och Pattu själv.


Sunandheni passade också på att skjuta iväg lite raketer. Hon blev så glad för denna bilden så hon lade upp den som sin nya profilbild på Facebook :)


Väl tillbaka blev det sedan middag och party fram till midnatt. Allt vegetariskt! Fantastiskt vad gott det kan vara även om man inte får minsta lilla kött- eller fiskbit. En riktigt trevlig kväll och just det som är en av meningarna med att bo som vi gör - få uppleva andra kulturer!