27 juli 2023

Utflykt till Pilane

Anna blev kidnappad idag av sina tjejkompisar och det blev färd till Kroatien, närbare bestämt Dubrovnik. Nu är det dags för möhippa i dagarna fyra. Nur, Sandra, Darya, Sophie Leech, Sophie Ritter och Charlotte Dewalt är med och ger henne ett minne för livet.


I KL hade Thelma äntligen fått hem elektrikern och de som satte in alla kontakter när vi byggde köket. Felet är hittat och skall nu åtgärdas.


När jag vaknade på morgonen stod det ett rådjur i trädgården igen. Nu var det ett nytt för det här hade fyra friska ben som det sprang iväg på.


Efter att jag ringt 1177 och fått råd ringde jag Närhälsan vid Kongahälla Center. De hjälpte mig med en remiss till ögonkliniken på Mölndals Sjukhus så halvnio i morgon bitti skall jag vara på plats. Nu när vi visste att dagen låg fri framför oss satte vi oss i Madeleines bil och åkte till Pilane nära Kyrkesund på Tjörn. Har hört mycket om stället, men aldrig varit där. Enorma skulpturer står mitt ute i naturen och man får en skön promenad medan även själen får lite till livs.




Mysigt att gå runt och småprata med Madeleine och Louise. Fnissa lite åt vissa konsverk och beundra andra.


Varje år byts konstverken ut, men det stora huvudet, Anna, är alltid på plats. Det är så otroligt fridfullt där det står högst uppe på ett berg, vänt ut mot havet.


När vi var nöjda med kulturen så åkte vi till Kyrkesund för att äta lunch. Där fanns dock inga restauranger så vi åkte vidare till Björholmen där vi hittade ett perfekt ställe i deras småbåtshamn. Det blev sill och potatis - så svenskt det kan bli.


På vägen hem stannade vi till på Almö Livs för att handla skaldjur till kvällens middag. Framme vid kassan låg denna delikatess, inget man blev så sugen på att köpa...


Vädret visade sig från sin bästa sida hela dagen, tvärt emot vad YR hade förutspått. Det blev en kaffe på altanen när vi kom hem.


Lite senare blev det frossa på altanen med massor med havskräftor och räkor. Mums vad gott.



En fullspäckad och härlig dag i goda vänners lag. Det kan inte bli mycket bättre.