29 mars 2024

KL-vänner på besök

Så roligt att få besök av gamla KL-vänner här i San Pedro. Stickan Malmberg och Magnus Persson hamnade på bild med Michi här.


Lotta och jag fick också vara med. Eva är i Stockholm och jobbar och kunde inte komma.


Efter lägenhetsvisning och en kaffe hos oss gick vi iväg till vår kvarterskrog och åt lunch.


Efter maten blev det också en promenad runt stan så att de fick se hur San Pedro ser ut jämfört med Nerja och Estepona där de har lägenhet.


Michi och jag gick tillbaka till kyrkan klockan åtta på kvällen. Katoliker har mängder med processioner under påskveckan. Igår gick alla runt helt vitklädda och bar stora kistor. Idag, långfredag, var alla svartklädda. Såg lite hemskt ut. Det var hur mycket folk där som helst, men jag lyckades hoppa upp på en mur så att jag kunde se något. Vissa hade strutar på huvudet och såg ut som svarta Ku Klux Klan.



Det var uppehåll när vi var där, men svarta moln hängde tunga över oss, så kyrkan fattade beslut om att ställa in processionen. De bar i alla fall ut de stora kistorna och vi stod perfekt för att se allt.


Efter den stora lunchen blev det lagom med en charkbricka hemma. Det är ju så gott här.


Pluto fyllde två idag och fick leverpastej och en födelsedagspresent. En lycklig hund.


Fick den här roliga från Madeleine. Hon är en mästare på att hitta roliga saker. Det är verkligen rätt fascinerande hur man kan läsa en relativt lång text med två olika språk blandade utan att det är det minsta problem. Man mer bara konstaterar att det är på två språk. Hjärnan är finurlig.


Vilken härlig påskhelg vi har. Det gör inte så mycket att vädret är kasst.