28 september 2023

Med snabbtåg genom Spanien

Huset där Åsa och Björn bor hade en takterrass ungefär som på Verve Suites. Det var utsikt åt alla håll.



Vi tog samma tåg idag vid elvatiden och åkte en station längre. Då kom vi till Puerte Atocha som är själva tågstationen. Nu var det dags att säga hejdå för den här gången.


Jag var tvungen att scanna allt bagage, även handbagage, när jag skulle in till spåren.


Fick sedan vänta en halvtimme på att få reda på spåret och gå ombord. Det både stod på en tavla plus att en dam gick runt och ropade ut det - på spanska så klart.


Tåget var helt ok. Jag satt i vagn 3 på säte 8B.


Inga andra kom och satte sig här så jag hade en hel grupp för mig själv. Först i Cordoba, när jag rest två tredjedelar av vägen, kom en man och satte sig mittemot.


Roligt att resa med tåg och få se halva Spanien susa förbi.


När jag kom till Malaga var det i princip bara tvärs över gatan för att komma till busstationen. Köpte biljett där inne och fick vänta tjugo minuter på nästa buss med Avanza till Marbellas busstation.


Michis flyg kom iväg senare än tänkt från Dusseldorf då en av tjejerna vid gaten fick ett epileptiskt anfall och sjukvårdspersonal fick tillkallas. Hennes kollega fick panik och grät och var chockad så plötsligt hände inget alls. Vid halvnio dök han upp i San Pedro och vi gick till vår mysiga grannkrog Cocina de los Santos.


Härligt att vara på samma plats igen. Nu stannar vi här en dryg vecka.