10 juli 2021

Lycka - tillsammans igen

Det kändes otroligt skönt att landa i Amsterdam. Europa känns lite mer hemma fastän vi varit borta så länte. Vi fick direkt gå till gate D08 då alla som skulle till UK måste göra en extra hälsokontroll. De kollade passet, biljetten, vårt PCR-test och att vi hade ett Passenger Locator Form. När allt var ok fick vi en stickers bak på boardingkortet. Vidare till nästa lucka där de satte en röd stämpel på klistermärket efter att ha kollat passet och biljetten igen.


När vi var klara hoppade Michi in och köpte lite gott holländskt godis.


Vi var smått i chock över att se alla människor. Så mycket folk och många utan mask. Det kändes nästan lite läskigt.


Loungen var öppen och vi fick oss en god frukost.


Jag fotade tavlorna som visade alla avgångar. Här var det sex fulla skärmar. I Malaysia var det typ fem plan på hela dagen... Olika världar.


Det fick bli ett foto till barnen när vi klev på det sista planet för den här resan.


När vi väl landade fick vi leta reda på Collinson för att gå och göra vårt första swab-test. Sedan blir det ett extra dag fem, dvs på torsdag - landningsdagen är dag 0 - och sedan ett sista dag åtta. Det extra testet dag fem gör att man slipper sitta i karantän tio dagar och istället får slippa ut dag fem om allt ser bra ut och ingen på planen haft covid. Anna och Erik kom och mötte oss på flygplatsen. Fredrik sitter med näsan djupt i sina böcker just nu. Så kom vi äntligen till vår lägenhet. Eriks mamma hade skickat en stor bukett blommor för att gratulera oss.


Så här glada var alla över att äntligen ses igen!


Anna hade bäddat åt oss i ett av de mindre rummen och jag hade beställt mörkläggningsgardiner som jag fick sätta upp med sugproppar för att få någorlunda mörkt.


Vi packade upp direkt och fick ihop de bruna fladdermusfåtöljerna så vi kunde ta en kaffe på balkongen.


Anna fotade oss från sin lägenhet. Lite roligt!


På kvällen smet vi över till Anna för att äta middag. Alla utom Fredrik har två sprutor och vi är ju testade för 1,5 dygn sedan. Inte sitter vi själva här när vi äntligen är så nära. Barnen hade gjort en fantastisk middag med havstema. Fredrik hade gjort räkor med chili och vitlök.


Anna hade löjrom i frysen från Ica och det blev väldigt god löjromstoast.


Sist med inte minst blev det insjökräftor. Vilken middag!


Så helt fantastiskt att sitta här med alla. Nästan lite svårt att fatta att vi verkligen är här.


Barnen gav oss en försenad julklapp. Det var en vinflaska som lagrats på havets botten och kom med snäckskal och allt. Vilken rolig idé!


En ny liten rolig bekantskap har vi fått göra också. Så otroligt söt och mysig, men också busig och med glimten i ögat. Rätt som det var hade han hittat ett par av mina strumpor som han kom springande med. Man får ha ögonen öppna.


Halvelva var vi hemma i lägenheten igen och då stöp vi i säng. Klockan var då halvsex på morgonen i Malaysia och vi har klarat av första dagen bra. Härligt att vara framme!