04 februari 2017

Lejondans och Westin

Strax innan elva i morse körde det igång på vårt condo med trummor och lejondans. I början när vi bodde här rusade vi ner för att titta man nu har man blivit lite mer blasé. Sprang i alla fall ner för att få ett kort till bloggen. Lejondansen sägs bringa lycka så alla hus, affärer, större företag ser till att en trupp lejondansare kommer och utför sin ritual så att affärerna skall gå bra till nästa kinesiska nyår.


Den här gången hade de med lite andra figurer också. Oftast är det bara lejonen. Ett lejon består av två personer, en i bakbenen och en i frambenen och huvudet och de är verkligen skickliga. Man tror nästan man står och tittar på riktiga djur!


På eftermiddagen åkte vi till Westin. Vi har nya hotellkort för i år och tänkte börja använda dem lite tidigare i år, inte som förra året när vi fick trycka in allt i november. Fantastiskt med en gratis natt på hotell i stan. Vi hade varit duktiga och slängt med träningskläder och körde ett pass en timme.


Efter lite vila gick vi upp till club floor där det bjöds på vin, prosecco och små godsaker med utsikt över Bukit Bintang och Pavillion.


Vi fick jättesöta små minihamburgare!


Middagen blev sedan nere på Prego där de har en fantastisk carpaccio med flagad tryffel. Hur gott som helst!


Vi träffade också Edween, en indisk kypare som nu är assisten manager. Så trevlig. Han blev jätteglad när vi kom och ordnade fram en choklad- och kaffeefterrätt med denna text.


Han ska gifta sig 23 september i ett arrangerat äktenskap. Visste inte att man fortfarande gjorde det för han är indiskt kristen och det känns inte som en så kristen tradition. Alltid spännande att höra. Han tyckte det var så bra för han är nu 30 och jobbar mycket och tyckte inte han haft tid att hitta en flickvän. Nu har hans moster hittat en tjej från deras försämlig som är förskolelärare. Perfekt tyckte han.


Anna och Fredrik skickade kort från London. Nu är alla tre killarna tillbaka igen i Fredriks lägenhet. Kul att de fick lite damsällskap när de gick ut!