02 juni 2011

Michi och jag i Beijing, 26-29 maj, dag 1

Den 26 maj satte sig Michi och jag på planet till Beijing. Michi har ju varit hundra gånger i Kina, men aldrig i huvudstaden och aldrig på semester så det var mycket nytt :) Vi bodde på samma hotell som pappa och jag, Comfort inn and suites, som ligger bra till från flygplatsen och alldeles brevid Ya Chow Market. Efter ankomsten blev första stoppet marknaden och för en gångs skull var det Michi som kom hem med alla kassarna!

Efter shoppingen var det redan dags för middag och vi åkte till Grand Hyatt och deras restaurant Made In China för lite Pekinganka.

Det var precis lika gott som sist. Innan ankan provade vi också några lammfärsfyllda quesadillas som pappa och jag såg när de gjorde förra gången. De var också väldigt goda.

Personalen tog ett kort på oss när vi satt och hade det bra. Det roliga var att vi blev placerade vid exakt samma bord som när pappa och jag var här.

Efter en liten stund i baren där vi lyssnade på ett jazzband var vi ganska möra och återvände hem till vårt hotell.

Dramatik på balkongen, 25 maj

Utanför vårt vardagsrum har sedan en tid ett getingbo vuxit sig allt större. Det hänger uppe i en palm. För några dagar sedan ringde de från management och undrade om de fick använda vår balkong för att ta ner boet.

Efter en stunds funderande kom de med en lång bambupinne där en trasa, indräkt i bensin, satt virad längst ut.

Trasan tändes på och först försökte de elda upp boet och röka ut getingarna.

Det gick dock inte att elda upp det helt så sedan fick de göra en klyka på bambugrenen, försöka fånga getingboet och rycka ner det. Till slut damp det i backen och massor av getingar flög omkring. Tur att vi hade alla dörrar och fönster stängda ordentligt!

Michi hade en söt historia som handlar om typiskt malaysiskt beteende att berätta när han kom hem. Igår var han och skulle skicka bokslutet med DHL till Sverige. Klockan var tio i sju när han kom fram och kontoret var stängt trots skylt på dörren med öppettider till klockan sju. I förmiddags traskade han iväg med sitt kuvert igen. Väl inne på DHL frågade han om deras öppettider och killen bakom disken svarade glatt: Öppet till sju. Konstigt, sade Michi, för igår var jag här tio i och då var det stängt. Killen på DHL tittade då på Michi, log och kom med det för Malaysia så typiska svaret: But mister, yesterday I had something to do! Le och njut av flexibiliteten i detta land :)