15 mars 2014

Fredrik tittar på bil och middag hos Claudia

Idag var det en stor stund i Fredriks liv. Vi startade dagen med att åka iväg och kolla på bil. Han har sina sista körlektioner på söndag den 23 mars och kör sedan upp strax därefter. Vi åkte nu till Perodua där han tittade på deras väldigt populära, lilla bil, en Myvi. Han ska köpa en manuell. Det är ju bra så att man kan det ordentligt. Automat kan man ju alltid köra. Annars säljs det mest automatbilar här och vissa bilfirmor, som t.ex Toyota säljer bara automat.


Claudia var med och godkände bilen också och de var för söta när de satt där fram. Inte klokt att vår minsting nu tar körkort!!!



Efter biltittandet släppte vi av ungdomarna hemma och åkte vidare till bastufirman för att se hur det går med leveransen. Mannen som hjälpt oss var dock på mässa på Borneo och kvinnan i butiken hade ingen aning. Var tvungen att ta ett kort på den här bilen som kom och parkerade fint exakt vid en förbjudet-att-parkera-skylt.



Med oförrättat ärende åkte vi hem mot Mont Kiara igen. Himlen mörknade på ordentligt och hoppet väcktes att det kanske, äntligen, kunde bli regn idag!



Michi tog med mig till ett nytt café nere i Desa Sri Hartamas med det mycket svenskklingande namnet Olle. Det var dock koreanskt.



Caféet var nästan inrett som en fjällstuga med träpanel.





Vi kunde bara beundra hur de gjort våra latte med fina mönster...






På kvällen var vi sedan inbjudna till Claudias föräldrar på middag för första gången. Det blev en riktigt trevlig kväll. De hade också bjudit dit två par till, Sandra och Tom, som var Claudias gudföräldrar samt Julie och John. Vi hade hört att Cheryl var bra på att laga mat och efter en indisk middag med hur många rätter som helst kunde vi bara instämma :) Äntligen senare på kvällen började ett lätt regn falla. Det behövs otroligt mycket mer än så, men temperaturen sjönk och det finns hopp om mer.