10 maj 2014

En dag i Kuah

Vi skrattade gott idag, Michi och jag. Alltså man kommer aldrig att kunna ha några hemligheter på Langkawi för det är en strid ström av folk som passerar hela tiden. När vi skulle äta frukost kom först Mario, sedan D och efter det två killar som skulle göra rent poolen. När vi satt där började regnet fullkomligt vräka ner. När vi drog ner jalusierna såg det nästan ut som en tavla bakom oss.


När första batchen av besökare lämnat åkte vi in till Kuah för att handla. Trädgårdsmästarna har ju slutat en efter en och nu har vi en ny kille på gång efter tips av Liz. Han har dock ingen egen utrustning så vi behövde åka iväg och köpa en trimmer. Michi älskar dessutom olika lyktor och det blev besök i flera järnhandlar och till slut hittade han några han ville ha. När han dessutom lyckades pruta ner dem från 18 till 12 ringgit styck så var han ännu lyckligare. Nu fylls de med lampolja.


Bordet vi fick igår har fått mystiska vita fläckar på sig som de säger kan komma av regn som kom när de lastade det. De skall skicka upp någon som skall göra en ny polish av det bord vi inte ens beställde.


Vid femtiden kom de kära killarna från Rentokil. Tre besökare till alltså. De skulle fogga, dvs spruta gift mot diverse djur, bland annat myggor. Som tur är har de andningsmask på sig för det ser ju inte så hälsosamt ut...



På kvällen gick vi sedan ut och åt med Katie och Jonathan på Orkidria. Jonathan hade inte varit där ännu så det var på tiden. Väl tillbaka blev det en sen kväll med mycket vin på deras uteplats. En väldigt trevlig kväll!