26 juni 2021

Midsommardagen

Det blev en lugn och skön förmiddag här hemma. Jag har börjat lägga över alla foton på datorn till iCloud. Alla nyare foton är ju redan där, men nu är jag på 2009 och går bakåt. Har foton tillbaka till 2002 och det känns som om allt är säkrare sparat då. Min laptop har börjat få problem. Bilden börjar flimra efter ett par minuter och släcks sedan ner. Det funkar om jag kopplar datorn till en TV och använder den som skärm. Behöver ju dock ha en fungerande dator om vi ska resa.


Fotade Thelma på balkongen idag. Hon planterade om sina chiliplantor hon drivit upp. Hon har även planterat spetspaprika och aubergine. Spännande! 


Framåt lunch gick vi vår dagliga promenad. Idag fotade jag det lilla fiskståndet som står längs med gatan. Känns ju som om svenska hälsomyndigheter skulle haft lite åsikter om placeringen...


Vi avslutade med en god juice efter promenaden.


Området där vi promenerade igår, Segambut, har idag stängts igen helt. De har skärmat av allt med taggtråd så ingen kan lämna. Tydligen har de fått väldigt mycket fall så nu stänger man in alla. De fick sju timmar på sig att skaffa det de behöver, men kan även få leveranser - fram till taggtråden. Det ser läskigt ut!


Inför kvällens middag blev det kortspel igen. Tuffa matcher varje vecka!


Michi hade kontaktat Billy på Puzzinis och köpt en smörgåstårta. Det var längesedan och riktigt gott!


Det har blivit en helg med mycket svensk mat!