10 september 2022

Till San Pedro med flyg och buss

Strax efter sex på morgonen var jag ute på Heathrow. Det var inga köer för att checka in, men inne på flygplatsen var det hur mycket folk som helst. Rädslan för covid känns helt utraderad.


Alla butiker hade skyltar uppe för att hedra drottning Elizabeth.



I loungen tackade BA för de gånger de fått flyga drottningen. Man förstår att hennes bortgång är av stor betydelse här. Hörde några som nämnde att det kändes konstigt att veta att de aldrig mer skulle få uppleva en drottning på tronen. Nu är det bara killar som står på tur.


Hann med en frukost i lugn och ro innan det var dags att flyga. Planet var helt fullsatt.


Denna gång hade jag inte hyrt en bil och taxi kostar 90 Euro vilket jag tycker är lite mycket, så idag testade jag hur det fungerar med buss. Man fick köpa biljett i en liten röd stuga precis till höger utanför utgången från flygplatsbyggnaden och sedan gick bussarna tjugo meter därifrån. Bolaget som kör heter Avanza och det går direktbuss till Marbella som tar fyrtio minuter. Därifrån tog jag en taxi.


Så härligt att vara här igen! Det blir mycket spring när man väl är framme. Packa upp, och sedan ta fram alla miljoner kuddar till stolar, soffor och bänkar. Men, det är fint när det väl är klart.


Fick börja med att plocka upp och slänga en död fågel. Blä!


Gick ner till vår Supercor och handlade på mig ordentligt. Gäster imorgon och sedan mer gäster nästa vecka. Det kommer att gå åt!


På kvällen kröp jag upp på en bänk med en bok och havsutsikt. Det kunde inte vara mycket bättre. Längtar efter att Michi kommer ner om några dagar också!