20 augusti 2024

En tur till San Pedro

Gick upp redan halvfyra i morse. Gillar verkligen inte så här tidiga plan. Jag var på flygplatsen mer än två timmar innan och det var redan långa köer.


Det regnade utanför fönstret och det kändes välkommet med lite värme om ett par timmar.


När jag kom fram till lägenheten gick det inte att sätta på vattnet. Det var ju lite jobbigt. Vredet som man vrider på snurrade bara så inget hände. Fick hjälp av en kvinna jag känner här nere, Victoria, med att ringa en rörmokare som kunde komma inom ett par timmar. Helt otroligt med tanke på att det är augusti och semestertider.  Han skruvade lite och fick åka och köpa ett nytt vred, men nu fungerar allt. Så skönt!


När han var klar gick jag ner till Casa för att se om de hade nattygsborden som de inte hann få in sist. Jag blev så glad när jag hittade dem och att de hade två stycken. Jag fick bära hem dem ett i taget. Tur vi bor nära.


Nu står de på varsin sida sängen. Sakta, sakta blir allt färdigt.


Det gick ju inte bara att sitta hemma så jag gav mig ut på en promenad på stan. Klockan närmade sig redan fem och jag var rejält hungrig. Slog mig ner på Marques på huvudgatan och tog mig en sen lunch eller kanske mer tidig middag. Man kan tröttna på tapas, men första dagen man kommer ner är det sååååå gott.



Som alltid blir det ett par bilder ut över havet. Det är väldigt fint när solen börjar gå ner.


Det är gott om skränande kompisar på balkongen. Inga ungar denna gången som tur var, då blir fåglarna så aggressiva.


Det blir kort med bara två dagar här, men samtidigt känns det bra att titta till stället eftersom vi är här så sällan. Dessutom är det ju helt underbart att vara här även om det är väldigt varmt nu. Det var fortfarande nästan trettio grader när jag gick och lade mig.