02 februari 2024

Middag inför det kinesiska nyåret med Chaine des Rotisseurs

Var runt och fixade lite ärenden idag. Hittade det här möbelvaxet vi har använt tidigare på utemöblerna på Langkawi. När Michi reser till Sverige har jag lite att fixa med.


Ikväll var det dags för kinesisk nyårsmiddag på EQ med Chaine des Rotisseurs. Klädseln var chong sum, det är den typ av kinesisk klänning jag har på mig och formell eller kinesisk för herrarna. Vi blev ju riktigt stiliga.


Restaurangen, med det mycket kinesiska namnet Golden Phoenix, är en pop-up restaurang som bara finns en månad varje år runt det kinesiska nyåret.


Vi var inte så många denna gång, fyra runda bord med tio personer vid varje. Middagen började med yee sang. Det är en rätt som bara äts vid nyåret och alla tar sina pinnar och kastar maten så högt man vågar - den ska landa på fatet igen - och säger de saker man önskar sig för det nya året.


Dryckerna presenterades av en av gästerna som också är nummer 42 på listan över bästa sommelier i världen. Vi fick cognac till en rätt och risvin till desserten. Lite annorlunda.


Efter middagen gick vill ut på EQs takterrass där de har en skybar. Det var stängt om man inte hade en reservering, men vi lyckades prata oss in. Vilken utsikt det var över Kuala Lumpur!



Vi drog nog upp medelåldern med trettio år när vi kom upp. Ha ha!