23 november 2021

PCR-test klara

Inför den här resan verkar det som om vi inte behöver ta något PCR test, men med resa genom flera länder så vågar vi inte chansa. Jag hade bokat tid för oss klockan 8 på Global Doctors och skickat in kopior på våra pass och allt som de behövde, inklusive min emailadress. När vi kom visste ingen någonting och det var så rörigt. Vi blev lite irriterade eftersom Michi skulle till jobbet och jag till min spanskalektion. När vi väl fick göra testet kändes det som om de körde in pinnarna extra långt för att de tyckte vi var otrevliga. Undrar varför...?


Efter spanskan blev det raka vägen hem för att fixa genomgång av alla papper på skrivbordet så att jag inte missar att ta med något. Åkte vidare till Bangsar Village 2. Har en väska där remmen har gått sönder. Efter att ha väntat ett år på spännet till remmen skulle jag nu äntligen få det. Nej, men nu skulle de skicka iväg den 1-2 veckor för att få det fixat också. Ibland blir man helt galen. Under tiden strömmade det in foton från Nasrul som redan har börjat hacka för att dra elledningar i köket. Han är den absolut bästa hantverkare vi har stött på i Malaysia och det är otroligt mycket värt. Helst med tanke på en renovering som denna!


Thelma lagade sina goda revben till middag ikväll och vi bara njöt. Vi stapplar i säng strax efter middagen i varje kväll. Nu kör vi slutsträckan. Imorgon skall jag till köksfirman och betala, packa handbagaget och så åker vi till flygplatsen vid fem. Helt, helt underbart! Innan vi gick och lade oss fick vi våra PCR-resultat. Vi var friska, inget vi var oroliga över, men det var fel namn (de måste följa passen exakt) och passnummer från 2004 när vi flyttade hit. Man kan få krupp för mindre. Fick skicka in nya passkopior igen och instruera vad som måste framgå på certifikaten. Halvett kom det in nya och nu är de rätt. Andas, andas. Swedbank kan dessutom inte göra vår betalning för resan till Maldiverna. De har försökt två gånger och det studsar bara tillbaka. De vet inte varför det blir fel och nu blev vi bara tillsagda att lycka till med att försöka med ett annat betalningssätt. Betalningar från Europa till många länder börjar bli helt omöjliga.