28 maj 2010

Studentfest för Tobias och André, 28 maj

Fredag kväll var det studentskiva här på vårt condo. Tobias Lindell och André Malmberg har nu gått ut tolvan och är klara med alla sina exams. Tobias hade fått hit både mormor, morfar och farmor.

Så bekvämt att gå på fest i sitt eget condo utan att behöva fixa något. Allt var så bra ordnat. God mat och dryck! Först fick vi vin och sedan skumpa till pappornas tal. Sedan var det helstekt lamm med pastasallad och potatissallad. Så gott!

Stickan och Robert berättade om lite roliga händelser ur sönernas liv. Något alla vuxna uppskattade och kunde skratta år, frågan är väl om sönerna tyckte det var lika kul. Vi vuxna är ju ofta så pinsamma nu för tiden ;o)

Maria, Tobias storasyster, var hitrest från USA för att ha en del av sommarlovet i Malaysia.

Alla high-schoolbarn var också inbjudna till festen, men Anna låg ju sjuk hemma och kunde inte komma ner. Däremot var Emelie och Cicci på plats, samt även en hel del andra av Annas klasskamrater.

En superrolig kväll med trevligt sällskap och bra musik! Det verkar bara vara svenskarna som har denna tradition med studentfest. Att dessutom göra som svenskarna har ordnat på skolan i flera år, med hämtning av lövad lastbil för färd in till party på stan, är helt främmande för de allra flesta. Nu har den traditionen pågått i flera år och börjar nog accepteras här med. Kul för studenterna här att få uppleva samma tradition som de skulle fått i Sverige.