08 oktober 2010

Vespa Riders till Frazer´s Hill

Lördagen den 2 oktober samlades det starka gänget Vespa Riders, bestående av Michi, Jan Sjönell, Jan Signell, Peter Listrup och Martin Bäckström, för en tur upp till Frazer´s Hill. Färden startade från Mont Kiara klockan tio på morgonen.

Först var det färd längs motorvägarna med stopp för tankning innan backarna upp till Frazer´s Hill. Det är roligt när man skall dit för man kan bara åka åt ett håll i timmen. Varannan timme upp, varannan timme ner.

Väl uppe kom alla fram till huset de hyrt. Såg väldigt fräscht ut, men hade nog stått oanvänt ett tag då det var väldigt fuktigt och ruggigt där inne. Med upp var också Eddie , som sålt alla vesporna, plus hans mekaniker kille från Myanmar.

I huset fanns en butler som ordnade fram afternoon tea. Säkert gott i de här lite svalare omgivningarna. Det fanns till och med så att det gick att ordna öppen eld i huset! Efter teet bar det av igen till Smokehouse för lite kaffe och konjak.
När kaffet var uppdrucket åkte alla iväg på en tur runt Frazer´s Hill. Det är ju inget stort område, men det finns ändå lite att upptäcka. Om inte annat så fin natur.

Det blev också lite snygga gruppuppställningar med vesporna ibland. Visst ser de fräcka ut!

Kvällen började närma sig och det var dags att åka hem och äta lite middag i huset.

På söndag morgon var det dags att dra sig ner mot Kuala Lumpur igen. Vid rondellen mitt i Frazer´s Hill stannade alla killarna för lite fotografering. Då var det ett brudpar där och både de och fotograferna tyckte att vesporna var så fräcka så de ville använda en - vilket blev Michis - för lite bilder till bröllopsalbumet.

Så var det dags för ett sista gruppfot innan färden nerför backarna startade.

Det gällde att hinna ner innan det var dags för bilarna att start uppfärden.

Väl nere brakade Janne Sjönells vespa ihop och gick inte att fixa på plats trots mekaniker. Istället ordnades det fram ett rep och Eddie bärgade sin mekaniker. Avståndet var kort och färden gick i 70 km i timmen så det såg helt livsfarligt ut!
Michi kom hem med en väldigt snygg solbränna. Brun från t-shirtens slut, hela armarna och händerna och likadant från knäna och ner. Resten vitt. Tjusigt!