10 december 2011

MKIS Idol

I fredags var det dags för MKIS Idol. Anna har inte varit med på ett par år och blev nu ombedd att komma med som gästartist och sjunga i pausen. Det var ju hedersamt. Hon bestämde sig dock istället för att ställa upp och tävla denna sista Idoltävling innan hon lämnar MKIS.

Sexton artister från årskurs 7 - 12 ställde upp. De två första var riktigt dåliga så man blev lite fundersam över kvaliten, men sedan ryckte tävlingen upp sig och det kom många riktigt bra bidrag. Som sång nummer 3 kom Proud Mary framförd av Annas kompis Emma Jungeling, som gjorde ett jättebra framförande. Hon sjunger normalt opera :)



Anna var första nummer efter pausen och sjöng Halleluja och spelade flygel till. Det gick väldigt bra och hon fick bra kritik av domarna.


Länken till hennes framförande är här: http://youtu.be/wem9SP2SzMU




Efter uppträdandet blev hon intervjuad av kvällens värdar samt av domarna.




När alla sexton bidrag framförts var det dags att rösta. Medan rösterna räknades uppträdde en av lärarna samt några elever framförde ett dansnummer. Så meddelades vilka åtta som gått till finalen den 27 januari och alla fyra tolvorna, däribland Anna var bland dem.




Efteråt gick vi posera med vår duktiga tjej! Även farmor var med och tittade.



Annas elev, Alina, var där med sin mamma och kollade också.



Det sötaste av allt var när flera små flickor rusade fram med anteckningsblock och ville ha Annas autograf.




Kvällen avslutades för Annas del med tur ner till Traders med kompisar, Fredrik hade en kompis som sov över och vi andra åkte hem. Michi är rätt förkyld så det blev till att bädda ner honom efter denna spännande kväll.

Jullunch på Hilton

Nu närmar sig jul och aktiviteterna duggar allt tätare. Trevligt - absolut, men också lite lätt stressande för många. Julklappar skall inhandlas, mat lagas, väskor packas. Torsdagen den 8 december var det dags för jullunch på Hilton vid KL Sentral och Mikael Elwing stod för maten.



Många kreationer var helt fantastiska, som här en kaviarvåffla.




På julbordet fanns allt man kunde önska. Till och med rökt lax lagd på en bädd av tångruskor. Man kunde känna sig som hemma. Skagenröran gick inte heller av för hackor!




Mikael kom ut och pratad med oss lite och berättade hur han gjort för att få hit alla råvaror.




Bärbel hade följt med på lunchen vilket var kul. Då fick hon träffa många av mina vänner. Eva Sjönell hade också med sin mamma. Efterrätten nedan var en polkagrisglass som var enorm god. Dessutom roligt serverad.




Så till sist kom kaffe och pepparkakor från restaurant Senses på Hilton. Vi hade då ätit lunch i nästan fyra timmar. Viss graviditetskänsla hade inträtt och koma var nära.




Som alltid när Mikael lagar mat lämnar alla matbordet med ett lätt leende på läpparna och alla smaklökar väl tillgodosedda. Vi ser redan fram emot nästa år!