15 september 2021

Karantän dag 11 - Vi får resa hem

Vi var fortfarande smått chockade imorse över att vi äntligen fått lov att sitta i karantän hemma. Ringde ner och fick prata med KKM, myndigheterna som bestämmer och som också har personal på hotellet. De ville ha en kopia på vårt mail för att granska att allt var i sin ordning. 


Vid halvttolv blev vi hämtade av denna rymdvarelse för att åka upp till plan 15 för att göra swabtest igen. Det tog typ en minut. Vi fick anmäla rum 1128, kolla att namnen stämde och våra passnummer, ta testet, säga igen vilket rum vi kom från och visa kvitto på att allt var betalt. Klart!


Klockan två var allt klart och taxi beställd. En resa som normalt kostar 10 rm för en vanlig taxi kostade nu 300. I och för sig för en stor taxi som kunde ta allt vårt bagage. De skyllde på att chauffören måste vara klädd som varelsen nedan, men tala om att de passar på nu... Vi och vårt bagage blev hämtade och förda ner till bilen.


Det kändes nästan overkligt att komma ut. Regnet öste ner, men vi var på gott humör över att äntligen få återvända hem. Det har varit en lång resa.


Thelma fick flytta in i Verve Suites block C innan vi kom. Tur att lägenheten inte var uthyrd. Packade upp alla väskor och började med tvätten. När det var dags för middag provade vi de här innan maten. Rekommenderade av Helene. Goda!


Vi beställde mat från Majapahit och det var hur gott som helst.


Hur skönt som helst att vara hemma igen, ha plats att röra sig på och få sova i sin egen säng!