16 augusti 2014

En dag på stan i Singapore

Efter en fantastisk frukost på Trader´s Hotell gav vi oss ut på stan. Vi promenerade ner på Orchard Road och sedan in i ett shoppingcentre som heter ION. Vi började med att springa på en affär som hette Factorie med jättesöta klänningar.


Det blev ett par timmar inne i ION och sedan ut igen. Vädret var lika varmt och fuktigt som i Malaysia.


Vi var inne i Paragon Mall och tittade lite också. Där blev det även lunch på en thailändsk restaurang. Vi vände sedan och började promenera tillbaka mot hotellet. Det killade lite i magen när vi såg den här höga byggnaden där det kryllade av fönstertvättare som hängde i små linor...


Anna har länge velat fixa sina naglar, men i Shoplex har de bara öppet till sex och nu när hon jobbar hinner hon inte dit på vardagarna. Vi hittade ett shoppingcentre som hette Lucky Plaza som starkt påminde om Sungei Wang. Här inne fanns det ett stort nagelställe och Anna var överlycklig. Jag fick låna ett sådant här fint Toilet Pass när jag skulle gå iväg till toaletten. Sparade väl en krona eller så :)


Anna gjorde snygga naglar med fransk manikyr och det hela tog näsan två timmar. Man får ha tålamod!


Jag passade på att göra en pedikyr efter alla barfotadagar hemma i Sverige.


Vi lämnade sedan all shopping bakom oss och gick hem mot Traders. Anna var jättenöjd då hon hittat byxor som hon kan ha på jobbet.


När det var dags för middag hade jag hittat en italiensk restaurang som fått goda omdömen, Pasta Brava i Tanjong Pagar.


Vi startade med en liten prosecco medan vi funderade på vad vi skulle äta för gott.


Restaurangen var verkligen mysig och efter en liten stund var där fullt med folk.


Vi tog fantastiskt god carpaccio till förrätt. Mums!


Jag provade sedan canelloni fylld med lammfärs och annat gott och Anna satsade på en carbonara.


Väldigt god mat, fantastisk service och väldigt mysig miljö. Definitivt ett ställe att komma tillbaka till en annan gång när vi åker ner till Singapore!