10 april 2014

Yoga och massa fix

Dags för yoga igen. Det blir ganska jobbigt varje gång eftersom jag bara går en gång i veckan. Ibland blir det två veckor emellan. Detta innebär att det inte blir så stora framsteg, men jag får se det som att jag får en ordentlig genomkörare och stretching när jag väl är där, eftersom det annars är mest cardio eller vikter. 

Efter träningen tog jag, vis av erfarenhet från gårdagen, taxi in till stan. Målet var även denna gång KLCC, men nu slapp jag ju leta parkering... Var inne på den fantastiska bokaffären Kinokunya då Fredrik behövde boken The Reader av Bernard Schlink för sin engelskaklass. Till skillnad från alla andra bokaffärer i Malaysia, så räcker det här att de hör titeln eller författaren så kan de direkt gå till rätt hylla och plocka fram boken man vill ha som dessutom finns. Man slipper höra "out of stock"...

Var sedan tvungen att fota den här skylten inne på toaletten. Queue starts here - vad är det för konstigt med det - det är väl självklart. Här har vi ett typiskt exempel på kulturkrockar. När vi kom till Malaysia så var rådande toalettkultur att folk alltid ställde sig i kö utanför varje dörr. Med lite otur hamnade man ju framför helt fel dörr och folk som kommit långt efter en slank glatt in på toaletterna brevid. Nu har den mer västerländska kötekniken tagit stora kliv in i Asien, men folks mentala inställning till köandet behöver påpekas och ändras. Även om man står i en "vanlig" kö nu så kan det alltid komma någon liten människa och slinka förbi hela kön för att sedan ställa sig utanför en toalettdörr och vänta. Därför dessa skyltar :)


Åkte sedan vidare till KL Sentral där Touch n Go har sitt kontor. En smart-tag hållare hade gått sönder och vi behövde även ett nytt Touch n Go-kort. Smart-tag och kort använder man när man kör genom biltullarna här och summan dras då direkt från kortet och man slipper stanna och betala manuellt. Mycket snabbare alltså. Skönt att ha fått det fixat.

Anna flög iväg i morse till Nairobi i Kenya. Vilket otroligt äventyr hon skall iväg på. Där bor nu mera Eva och Stickan, våra vänner som bodde här i KL för flera år sedan. Cicci, en av Annas bästa kompisar, är där nu så då passade det ju bra. Hon kommer tillbaka till Madrid 21 april. Hon ringde lätt skärrad från Amsterdam då hennes flyg, Air Europa från Madrid, hade gått ner på ett hjul och nästan slagit ena vingen i backen. Hela planet hade skrikit rakt ut. Nästa plan var i alla fall KLM och vid åtta på kvällen landade hon i Nairobi. Trots bara 45 minuter i Amsterdam för att hinna byta plan så kom hennes väska med och kom först ut på bandet. Nu är hon redo för safari och annat spännande i Kenya!!