01 februari 2021

Dramatisk resa för Fredrik

Det blev en lätt sömnlös natt där jag vaknade och tänkte på Fredrik och hans resa. Först av allt behövde de ju gå upp redan klockan tre. De kom iväg hemifrån strax efter fyra och snön vräkte ner. De fick nu åka tillbaka till Götabergsgatan och ta ett anti-gentest då det inte gick att göra på Landvetter Hotell som det var sagt från början. När Luci reste från Luxemburg så hade de satt upp ett bås på flygplatsen. Så är det tydligen även på Arlanda, men här? Nej. In till stan fyra timmar innan flyget. Igår eftermiddag fick han i alla fall sitt covidtest och det var negativt. 

När det nya provet var taget fick de åka mot Landvetter. Snön fortsatte vräka ner och det hade inte varit några plogbilar ute än. Det var för tidigt. Bilen hade sladdat till flera gånger på vägen ut och de fick krypa fram. Bara en timme innan flyget skulle gå klev de in på flygplatsen. Det var en otrolig lättnad att få höra att de var incheckade. I Amsterdam hade Fredrik flera timmar på sig att ta sig till Centralen och gå igenom passkontrollen. Tåget gick i tid och fram på eftermiddagen var han tillbaka hemma i London. Nu är båda barnen på plats och det känns riktigt skönt.


Var helt slut idag efter detta. Både Michi och jag hade varit rätt stressade. Eftermiddagen fick bli vid poolen med en god bok och lite simning.


Muren fortsäter att bli högre varje dag. Nu är den högre på insidan än utsidan.



Anna fick skicka in sitt svenska pass till de brittiska myndigheterna för att få ett brittiskt pass. Det tog bara ett par dagar för dem att godkänna och skriva ut. Nu är det på väg hem till henne. Effektivt! De är också uppe i 9 miljoner vaccinerade. Man blir imponerad! Dessutom fick hon ett nytt körkort idag. EU-loggan hade bytts ut mot UK.

Nu skall vi väl kunna koppla av lite. Imorgon får vi besked om vad som händer med MCO:n, dvs vår nedstängning här i Malaysia. Det blir ju intressant...