12 april 2010

Thomas och pappa på besök

Igår, den 9 april, landade Thomas, min svåger, och Michi i Kuala Lumpur och idag blev det direkt ut på shopping. Thomas har ju två lediga dagar, innan det blir jobb på kontoret här hela veckan för att sedan vända hem till Sverige igen på fredag. Nu var han sugen på lite sportsaker till sig själv samt hade med en lång lista hemifrån från Helene och barnen.

Vi började med den stora sportaffären längst upp i Midvalley Megamall. Där blev det badmintonskor, racket och fjäderbollar. Skorna var på sån rea så Michi var tvungen att inhandla ett par till sig själv också.

Efter ett par timmars vandring runt i shoppingcentret så var det dags för lite avkoppling. Denna gång var det Thomas tur att utsättas för lite "fish-spa". Alla som kommer och får följa med på detta tycker att det är bland det sjukaste de gjort.

Först gäller det att tvätta fötterna, så inte de stackars fiskarna dör :) och därefter kan man få lite dricka serverad när man sätter sig och doppar ner fötterna. Denna gång testade vi ett nytt ställe som låg på andra våningen i Megamall.

Ja, bilderna talar för sig själva. Varje fish-spa-behandling brukar inledes av tio minuters gapskratt. Här hade de flera olika akvarier där det var olika storlekar på fiskarna. Vi gjorde en mjukstart och började med de minsta fiskarna.

De kommer i klungor och det kittlas något fruktansvärt i början...

När vi provade de stora fiskarna så kändes det som om man fick riktiga bett. Det var nästan lite läskigt. Michi och Thomas avslutade med ett akvarium med små fiskar där man satt i skyltfönstret. Det blir en hel del folk som stannar och tittar.

Efteråt behövde vi lugna nerverna lite och gick och åt sushi på ett ställe med löpande band.
Rätt som det var kom min handväska åkande på bandet. Då hade min roliga man tagit och satt upp den bakom ryggen på mig. Är jag förvånad??? Nej.... Vi fick oss några glada fniss.

Klockan tre var vi tvungna att vara på Bukit Kiara-klubben för att hämta Fredrik som var på ett pool- och paint ball-party för Elias, en schweizisk kille han spelat fotboll med.

Ett femtontal killar var bjudna och de höll fortfarande på och spelade när vi kom. Jag har aldrig ens sett paintball så det var kul att se hur de såg ut och vad de gjorde.

Fredrik ser ju ut att vara tagen ur något av de Playstation spel han och hans kompisar spelar.
På kvällen var Anna på en utomhuskonsert med kompisar och Fredrik hade sin malaysiske kompis Arief som sov över så det slutade med att Michi, Thomas och jag åkte till Bangsar Baru och gick på La Bodega och åt tapas.

Som alltid lika fantastiskt gott. Roligt när man kan beställa in massor av smårätter och prova.
Nästa dag, söndagen den 11 april, var vi på 1 Utama och shoppade fram till klockan tre då pappa landade i Kuala Lumpur och vi åkte till KL Sentral och hämtade honom. Roligt!!

Vi tog det lugnt hemma och åkte innan middagen en sväng i området och visade vad som hänt sedan sist. Det är egentligen först då man tänker på hur otroligt mycket som byggs hela tiden. Middagen blev på en japansk restaurang, Momotalo, nere i Desa Sri Hartamas.
Pappa har varit där förut, men för Thomas var det första gången.

Som vanligt jobbade Cat och var vid vårt bord och grillade. Lammkotletterna på bilden är helt fantastiska.
Idag började vi dagen med att försova oss. Inte en väckarklocka ringde i hela lägenheten. Ibland undrar man vad som händer. Efter att ha skjutsat barnen till skolan tog jag sedan Thomas till tandläkaren. Det är betydligt billigare än i Sverige och en service som inte är av denna världen. När jag kom hem promenerade pappa och jag till Michis kontor så att han fick se det och sedan åt vi lunch tillsammans på Bestari. En mycket liten och lokal indisk restaurang. Kaffe på kontoret blev det sedan.
Vi skrattade gott när det var dags för måndagsmöte. Det såg rätt avslappnat ut när alla satt framför den stora tv:n som också är en dataskärm och hade kameralänk på. Härlig miljö att jobba i. Imorgon bär det av till Hanoi och sedan Halong Bay för mig och pappa. Mysigt!