28 juli 2009

Sverige 21 -27 juli

Ännu en regnig vecka har passerat. Jag får säga att det är tur att vi bor i ett varmt land övrig tid av året. Tänk att ha sina 3-5 veckors semester och regnet bara vräker ner konstant. Här på landet har jag tvättmaskin, men måste hänga ut kläderna för att torka på en torkvinda bakom huset. Hur bra går det...??? Idag ligger molnen tätt, men ibland kommer en liten solglimt som letat sig ner mellan molnen. Det finns hopp!

Så vad har vi då gjort denna näst sista vecka hemma i Sverige?

Torsdagen den 23 juli fick vi besök av Michis arbetskamrat Magnus Gustafsson med familj.
De var här med sina tre barn. Vi grillade och barnen gjorde det obligatoriska besöket i kiosken. Alla barn som kommer hit tycker det är lika roligt att få stå på en pall framför kioskluckan, så att man kan se hela sortimentet och sedan noggrant välja ut bit för bit :o)

I fredags var vi sedan uppe i Grundsund och hälsade på min kära syster med familj. Det blev lite födelsedagsfirande då vår svåger redan fyllt år och lillfia Nicole snart fyller. Vi åker tillbaka till KL samma dag som hon fyller år och fira henne vill vi gärna. Vädret visade sig från en något bättre sida så det blev en promenad ner till havet där de modigaste av barnen hoppade i det nu rätt kalla vattnet. Imponerande!


Lördagen den 25 var det för första gången marknad på Rörtången. Partytält sattes upp för att skydda oss mot eventuella regnskurar och vindbyar. Man blir förvånad över hur många hantverkare det finns på ett så litet ställe som Rörtången. Hela byn gick dessutom man ur huse och det var fullt runt stånden hela dagen. Jag var dock tvungen att packa ihop en timma tidigare än det slutade då vi skulle iväg på kalas.



Angelika, Michis syster, fyller snart 40, och hade födelsedagsfest i huset som ägs av Långedrags Seglarsällskap och vi var säkert runt 50 personer som samlades för att fira henne. Fördrink och mingel ute i ....solsken!!! Därefter skaldjursbuffé följt av mycket dans.

Anna uppträdde också och sjöng för sin faster och fick mycket beröm. Jag tycker ju alltid hon är duktig, men jag är ju lite partisk kanske ;o)




I söndags fick vi besök ut till Rörtången. Pappa och Gudrun kom hit. Roligt, för de missade mitt kalas jag hade i juni. Fick två böcker - alltid lika populärt. De drunkade av Carsten Jensen och Per Mobergs kokbok. Den verkar jättebra!! En timme senare på kvällen dök även familjen Håkansson/Piscator upp på Rörtången med två av sina barn, Maria och Anton samt en kompis till Maria, Hanna. För första gången på ett par veckor kunde vi sitta ute i trädgården att äta. Underbart! Barnen försvann sedan iväg ner till lekplatsen och spelade fotboll till midnatt, då det väl knappt gick att se bollen längre... Anna fick sedan lämna sin stuga så att vi fick ihop sängplatser till hela familjen.



På måndagen stack Anna, Fredrik och Michi iväg till Tjörn. Fredrik skall bo hos Emil ett par dagar och Anna och Michi skulle ha sin årliga golfbatalj med Hans och Johan Thonell. Det är vuxna mot barn som gäller och i år avgick de vuxna med segern med ett slags marginal.

På kvällen skulle vi hem till familjen Karnermo som nu är på sitt sommarställe på Tjörn. Brukar ta båten dit, vilket går på en kvart, men regnet vräkte ner så det blev till att sätta sig i båten och köra 40 minuter istället. Härligt med god mat och vi njuter varje gång av att träffa våra Lerumskompisar igen. Skönt att kunna hålla kontakten fastän man är borta så mycket. Extra roligt är att Bosse och Lotta faktiskt gifte sig nere i Lake Garden i KL för snart fem år sedan. Dags för jubileum och återförening där nere kanske... ;o)
Tiden rusar iväg och nu har vi endast sex dagar kvar innan det är dags för KL igen...