14 oktober 2021

Till Langkawi

Var uppe vid halvsjutiden i morse för att packa det sista inför resan till Langkawi. Kvart i åtta kom taxin. Han glömde ju oss förra gången så idag var han väldigt noga med att komma i tid. Det är många roliga saker som har fått följa med oss upp till Langkawi. Mycket kan man bara hitta i KL. Den här gången var det golvlister. De lister som finns i huset är i plast och har ett pålimmat lager som ser ut som trä. Nu lossnar det och ser hemskt ut. Dags för nya lister.


Vi hade gott om tid på flygplatsen då vi var lite osäkra på om vi skulle behöva göra nya test eller inte. Nu räckte det att visa att vi hade tagit två sprutor och vi fick istället tid för en kaffe. Starbucks vill ju alltid skriva namnet på muggarna, men Michi löste det på annat sätt. Fniss!


Väl framme tog listerna stor plats i taxibilen.


Som alltid kom Shadow rusande ner för gatan när han insåg att det var vi som kom. Lite senare låg han och vilade i skuggan under bilen.


Efter lunch smet jag iväg för att fixa ärenden för våra två födelsedagsbarn. Skumpa blev inköpt och sedan körde jag på små smala vägar till ett bageri där jag beställt en tårta. Det visade sig att till slut kom ut på en annan stor väg som jag kunde tagit istället, men det är ju alltid roligt att upptäcka nya vägar.


Innan våra gäster, Anna och Andy, landade åkte jag ner till Cactus för att köpa hem mat. Det var riktigt sorgligt att se hela restaurangen tom. Hur skall alla ställen klara sig. Även om det är öppet på Langkawi nu så saknas de internationella turisterna som fyller de omgivande hotellen, Holiday Villa och A Loft.


Det blev middag vid poolen och när klockan slog tolv fick Michi ett glas champagne, och vi övriga också så klart, och det blev vacker sång...


Nazrul som leder arbetet i Almaspuri skickade bilder från arbetsdagen. Nya vattenledningar dras genom hela lägenheten och i sovrummen har de gamla inbyggda skåpen tagits bort. Steg för steg närmar vi oss ett nytt hem.


Det blir spännande när vi kommer hem och det har gått en hel vecka fylld med arbete. Tror att mycket kommer att vara klart för det lite roligare arbetet då. Inredning.