16 juni 2021

Immigration vill ha mer

Regeringen här har nu delat in framtiden i fyra faser. Just nu är vi i fas 1 (juni) där endast "essential services" får vara öppna. När det är färre än 4,000 som blir sjuka per dag, när 10% blivit vaccinerade och när ICU inte är överbelastat (hur mäter man det) då går man vidare till fas två som beräknas till juli/augusti.

Fas två (juli och augusti) låter vissa ekonomiska sektorer öppna upp (vilka då), men alla sociala inrättningar måste fortsätta hålla stängt. För att gå vidare till fas tre så måste det vara färre än 2,000 fall per dag, tillräckligt (?) med platser på intensivvården och 40% vaccinerade. Svårt med tanke på takten de har idag.

Fas tre (september och oktober) låter fler (?) ekonomiska sektorer öppna upp, sociala sektorer får öppna i olika faser, parlamentet och skolor skall öppna igen. För att gå till sista fasen så skall färre än 500 bli sjuka varje dag, tillräckligt med platser skall finnas på intensivvården och 60% skall vara vaccinerade. Fas fyra beräknas till november-december med att allt öppnar igen. Hela planen kan givetvis skjutas på, beroende på hur det går med smittan i landet.

Många är irriterade och ifrågasätter varför man inte direkt vaccinerade anställda på fabriker och byggarbetsplatser där de flesta smittohärdarna varit. Vi följer med spänning fortsättningen. Om landet kunde följa detta och öppna gränser och allt i slutet av året så hade det ju varit fantastiskt.



Michi kom iväg till en specialist idag som kollade upp axeln och tror att han kommer att vara ok igen inom ett par veckor. Skönt att höra! I morgon skall han gå på fysioterapi. Vi fick nytt mail från Talent Corp idag där de ville ha in papper som de inte ens hade med på listan från början. Det känns rätt tröstlöst. Har nu pratat med agenten som sköter Thelmas visum och fått lite tips vart vi skall skriva så ska fixa det imorgon. Håll alla tummar ni har!


Nu har det kommit lite "gräsmatta" på Annas och Eriks balkong i Maidenhead. De börjar bli klara med mycket nu. Den här veckan kommer den nya lille familjemedlemmen!!!