30 mars 2016

Till JPJ med Fredrik

På morgonen idag stack Fredrik och jag iväg till JPJ som är det ställe där man fixar körkort och allt annat vad gäller fordon. Fredrik har nu haft sitt P-körkort i två år och kunde byta till ett riktigt. Det provisoriska körkortet får bara användas i Malaysia, så nu kan han köra även i Sverige. Mitt körkort skulle gå ut 4 maj så det var lika bra att fixa det också. Vi fick börja med att gå och ta kort och fotokopior på våra pass. När vi kom fram till kassan bad de att få kopior på våra gamla pass också och dem hade vi inte med. Då kom malaysiskan väl till pass och när de förstod att vi bott här så länge så såg de mellan fingrarna och vi fick ut våra körkort. Härligt!




Väl hemma fick vi fixa lite annat praktiskt. Fredrik fick ringa banken, fixa med universitetet och lite annat smått och gott. När vi var klara stack jag iväg till Teakia som ligger ute i Glenmarie för att beställa åtta barstolar till det nya utomhusbordet. Jag blev riktigt imponerad när jag såg att de hade kvar foton med alla måttangivelser! Nu skall de nya stolarna vara klara till slutet av april/början maj och sedan fraktas upp till Langkawi.


På kvällen blev det middag hemma med Fredrik och Mateo. Nu gäller det att njuta av deras sällskap så mycket som möjligt dessa sista dagar.