07 juni 2011

Hämtning av möbler på residenset, 7 juni

Idag åkte Jeanette, Thelma och jag mer till residenset och var där vid ett-tiden. Jag hade fått hjälp av Thelma med ett telefonnummer till en lastbil. Att boka lastbil med förare och två killar som skulle bära kostade 440 kronor. Inte mycket att säga om! De hade lite svårt att hitta till residenset, men vi mötte dem vid en mataffär och lotsade den vidare. De hade i alla fall vett att ringa och säga att de inte kunde hitta, vilket man inte kan säga om alla här...

Vi hade köpt ett vinkylskåp, 4 stora lampor och en liten samt en spegel.

Jeanette hade köpt en typisk tulpanvas som var jättefin! Inte så mycket att bära :)

När vi åkte hem skulle inte lastbilden följa oss utan åkte i förväg för de visste ju precis var det var. En timme och 17 telefonsamtal senare kom de äntligen till condot... Det blev i alla fall väldigt bra med de nya sakerna och fynda är alltid kul även om anledningen är tråkig.

Graduation på MKIS för Daniel Berglie

På kvällen den 3 juni var det graduation för tolvorna på skolan, dvs motsvarande studenten i Sverige. Vi har aldrig varit och tittat på det tidigare, men nu hade våra goda vänner Gunilla och Lars, sin son som gick ut plus att Anna dels var flaggbärare, dels själv går ut nästa år, så vi tog tillfället i akt att gå och titta.

I år var det 49 elever som skulle gå ut och de kom från 17 olika nationaliteter. För varje land skall flaggan bäras fram av ett yngre syskon till någon som går ut. Finns inget syskon så tillfrågas en annan svensk och Daniel hade frågat om Anna ville bära flaggan. En stor ära!

Det var en otroligt pampig och högtidlig ceremoni som inleddes med att 17 flaggbärare kom in. När de placerat respektive flagga på scenen var det dags för studenterna att komma in. De bar de tratitionsenliga amerikanska kläderna och de olika tofsarna och banden visar vilka föreningar eller societies man varit med i.

Det blev en diger samling ungdomar på scenen, med flaggorna bakom.

Efter denna inledning följde tal och uppträdande. Först ut var rektorn Walt Morris och sedan följde David Nuku från Nya Zeeland, känd som en av tränarna i Biggest Loser där samt ägare till kedjan Fitness First.

Till slut var det dags för utdelning av deras High School diplom. Varje elev syntes på bild, namnet blev uppropat och de fick komma fram en och en på scenen och ta de tre personerna i hand samt posera för foto med var och en.


När väl hela ceremonin var avklarad kom ögonblicket man sett på film flera gånger - hattarna skulle kastas.

Det här måste ju vara ett av de största ögonblicken i livet för dessa ungdomar. High school är slut och hela livet ligger öppet framför dem. Nu kommer tiden för att lämna familjen, att bli vuxen och börja ett liv på egen hand.

Efter stunden i aulan skulle de svarta kläderna återlämnas och alla kom ut välklädda i kostymer och klänningar. Daniel fick genast ställa upp för fotografering med mamma Gunilla och pappa Lars.

Det blev sedan buffet i breezeway som avslutades med tårta i form av en studentmössa.

Kvällen fortsatte sedan hos Gunilla och Lars med skumpa och ostbricka. En jättemysig och högtidlig kväll på alla sätt!