20 oktober 2012

Kväll på Changkat och El Cerdo

Imorse fick vi denna bild från D på Langkawi och det verkar som om vårt pooldäck är klart!!! Skall bli så spännande att se nästa gång vi kommer upp. Nu är det bara möblerna som fattas.


Idag tog vi och lassade bilen full, Michi och jag, och åkte till killarna som skall skicka upp våra utemöbler. De har lovat att ta med lite extrasaker för oss så nu var det dags att leverera sittkuddar till poolen, papperskorgar, lampor m.m. som de kan packa i sin lastbil.


På kvällen bestämde sig Fredrik för att sova över borta igen då lite gamla kompisar som flyttat var på besök i Mont Kiara. Helt barnfria bestämde vi oss för att prova en ny restaurang och denna gång åkte vi in till stan, till Changkat Bukit Bintang. Restaurangen som vi ville prova hette El Cerdo. Underbart namn på en restaurang i ett muslimsk land då det betyder Grisen! Inte särskilt Halal...


Menyn bestod naturligtvis till största delen av fläskkött i olika former. Tänkte på pappa när vi provade revbenen ovan, som var marinerade i Laphroaig whiskey. Michi var helt lyrisk över de små korvarna som var inlindade i bacon.


När vi kom fick de två männen framför oss, som i och för sig var rätt påstrukna, svaret att restaurangen var full. När vi kom fram och frågade lite snällt på malaysiska om det fanns plats när vi "bara" var två, fick vi ett bord längst ut mot vägen. Lite roligt ändå eftersom det fanns mycket att titta på!


När middagen var uppäten och vi betalade notan så fick vi 30 ringgits i vouchrar till The Whiskey Bar som låg på andra sidan gatan. Michi hade varit där någon gång tidigare. Vi traskade över och bestämde oss för en whiskeyprovning. De hade flera olika set att välja mellan, men vi valde att testa sju olika sorter från Islay. Det var 1,5 cl per glas så inga stora mängder av varje, men fullt tillräckligt.


Så här såg brickan ut när den kom in. Det var helt olika sorter - allt från väldigt nya till en Lagavulin som var 16 år. Gissa vilken som var godast!


Måste väl erkänna att det inte är helt lätt att känna någon större skillnad på flera av dem. Alla var rätt rökiga, men den 16-åriga Lagavulinen var mild och klart bäst.


Efter whiskeyprovningen var det dags att åka hem och det hade varit en riktigt trevlig kväll på stan!