08 september 2012

Les Miserables och italienskt på Cicchetti

Lördag och musikaldag nummer två. Anna har ju alltid sjungit så mycket och det hon sjunger allra bäst, som jag tycker, är när hon sjunger musikallåtar. Ett par av hennes paradnummer kommer just från Les Miserables så därför kändes det självklart att vi skulle gå och se den. Att det sedan är en av mina absoluta favoriter gjorde ju inte saken sämre.


Så här nöjd var jag när vi hämtat ut biljetterna. När man köpt biljetterna i ett litet stånd på stan och bara får en papperslapp med ett nummer så känns det alltid skönt när man väl har de riktiga biljetterna i sin hand :)


Vi hade tid att äta lite lunch innan musikalen började och alldeles brevid Queens Theatre på Shaftesbury Avenue låg ett litet fransk bistro där vi kunde få oss en sallad. Efter all mat vi gottat oss med kändes det rätt bra...


Vi bänkade oss sedan tidigt inne på teatern för att kunna njuta av upplevlesen maximalt.


Det blev en fantastisk upplevelse! Allra helst huvudrollsinnehavaren som spelade Jean Val Jean var otroligt bra och när han sjöng Bring him home så rann tårarna ner för kinderna. Inte bara för att det var lite sorgligt utanför att hans röst kunde frambringa sådana toner.


Musikalen tog hela tre timmar och efteråt strosade vi i sakta mak ner till Piccadilly Street och vidare till Fortnum and Mason. Var tvungen att visa Anna detta fantastiska ställe. Det blev några roliga småsaker som slank med för att tas med hem till Malaysia.


Klockan närmade sig nu sju och vi valde att ta en tidig middag. Gick förbi Cicchetti, en lite bättre italiensk restaurang som låg på Piccadilly Street nära Piccadilly Circle. Namnet Cicchetti innebär att all mat på menyn är smårätter och man beställer alltså flera olika och delar på. Helt i vår smak.


Alla som jobbade här inne var från Italien och deras engelska hade en ljuvlig accent. Att sedan höra italienska smattra i luften runt omkring gjorde inte saken sämre. Restaurangen hade öppnat för bara en månad sedan och var väldigt välbesökt med många italienska gäster, vilket väl är ett bra betyg.



Anna och jag passade på att skåla i ett glas Prosecco till middagen.



Vår mat denna kväll blev denna mycket goda carpaccio, en svampförrätt, lite kycklingleverpaté, pasta carbonara och fettucine Alfreto. Allt i föredömligt små portioner.


Detta är verkligen ett ställe att rekommendera och jag skulle mycket gärna gå tillbaka igen när jag kommer tillbaka till London någon annan gång. Både jag och Anna har varit positivt överraskade över hur god mat det varit överallt. Ok, nu har vi inte ätit just engelsk mat, men allt har varit vällagat och genuint.

Efter middagen bar det av hem för en lite tidigare kväll. Båda var lite möra och vi sade godnatt redan vid tio. Så roligt att få ha sett Les Miserables med Anna!