21 juli 2015

Madeleine och Louise på besök

Gick upp för att åka och handla direkt på morgonen och kom iväg till affärerna strax före halvtio. Jag var tvungen att ta ett kort på radion i bilen där temperaturen visas uppe i högra hörnet. Det är idag den 21 juli och temperaturen på morgonen är 13,5 grader. Detta måste vara den kallaste och blåsigaste sommar jag kan minnas.

När jag kom till Hälsö Fisk för att handla kräftor så var jag där för tidigt och inget var kokt än. Trodde sådant var klart innan man öppnade butiken. De rekommenderade att jag kokade själv och skickade med allt jag behövde så jag kan hem med tre kilo råa kräftor, salt och krondill. Spännande! Receptet jag fick var: 3 liter vatten plus 1 dl grovt salt skulle kokas upp, därefter skulle ett knippe krondill läggas i och vattnet få koka upp igen. Som tredje steg skulle sedan kräftorna läggas i och när vattnet kokade upp skulle jag ta tid tre - fyra minuter. Allt vatten skulle hällas av. De kunde inte svalna i spadet då det skulle innebära att de blev överkokta.


Vid halvfemtiden kom Madeleine och Louise och checkade in i den lilla stugen. Fredrik flyttade in till oss. Vi startade med lite fika, men kunde inte gå ut för regnet skvalade ner. Tvätten som hängde ute var nu blötare än den var när jag hängde ut den...


Så var det dags att provsmaka kräftorna och jag måste säga att de blev riktigt bra. Lagom salta och fasta i köttet. Känner mig riktigt nöjd! Det här kan vi prova igen :)


Till efterrätt blev det apelsinpannacotta. Vi är ju inte så mycket för efterrätter så jag hade googlat för att hitta något som var hyfsat enkelt att göra. Det blev riktigt gott och rätt fräscht med apelsinsmaken. Madeleine berättade att hon gjort med stjärnanis och det lät också spännande. Det är roligt när vi är i Sverige för då lagar jag ju mer mat och tycker det är riktigt roligt! Kvällen blev lång med massor av prat - det tar aldrig slut - vilket är ju härligt! Natten var kolsvart ute vid tolv och det känns redan som om tiden vänt.