17 juni 2012

Skolavslutning och resa till Sverige

I torsdags var jag och Michi på avslutningen för high school. Vi brukar inte gå, men anledningen var att Anna skulle uppträda och sjunga för allra sista gången på scenen på MKIS. Ett vemodigt ögonblick. Det är ganska sorgligt att gå på de här avslutningarna. Först kallades alla elever upp på scenen från klass 11-12 som skall flytta från skolan. De fick tillfälle att berätta om sitt mest minnesvärda ögonblick från sin tid här.



Därefter kallades lärarna upp. Först ut att tala var Annas och Fredriks fantastiske spansklärare, Dr Gustavo. Andra lärare de haft som nu lämnar var Mr Hickman, Ms Clark och Mr Strickland.




Som sista aktivitet kom Emma och Anna upp på scen och sjöng för alla. Därefter är det lite av en gråtorgie innan alla lämnar skolan. Förhållanden bryts upp, bästa vänner lämnar varandra och många vet att när de säger hejdå till vissa av sina kompisar så kommer de aldrig att ses igen. Det är rätt sorgligt, men det är den värld vi lever i när vi valt att leva utomlands med barnen på en internationell skola.






På kvällen så bar det i väg för Fredrik och mig. Vid åttatiden kom en taxi och hämtade oss och tog oss med ut till KLIA för en lång period hemma. Som alltid är det väldigt skönt när man väl är ute på flygplatsen, allt är incheckat, man är i tid och kan bara njuta av att få komma hem till pappa, syrran och alla goa vänner man har på andra sidan jorden!




Nu är det dags för sommarlov igen. Härligt!