31 december 2011

Nyårsafton 2011

Så var det dags för årets sista dag. Morgonen började med städning, tvätt, byte av sängkläder för att sedan fortsätta med det roligaste - matlagning. Normalt har vi varit fyra familjer som firat nyår tillsammans, men i år var tyvärr inte familjen Sundberg med. Vi brukar fördela matlagningen så jag gjorde det som var deras del i år: drinktilltuggen först.


Det blev färskost med rökt lax och riven parmesan på kavring, garnerat med forellrom och gräslök. Nästa tilltugg var rökt lax virad om en massa av creme fraiche, pepparrot och dill. Sista tilltugget var små crostini med getost och honung.


Först på plats varm Mats och Anna Udén som kom med efterrätten.


Sedan kom Eva och Thomas Jalrup med Lovisa. Skrattade gott åt hur proffsig Eva såg ut i köket när hon förberedde förrätten. Plasthandskar på när Carpaccion skulle läggas upp.


När förrätten var avnjuten var det dags för mig att gå in i köket och fixa iordning varmrätten. Nu åkte de små smördegsgranarna in i ugnen, medan potatisen pressades, såsen värmdes upp och fisken sakta sjöd på spisen.


Så var spättafiléerna garnerade och klara med räkor och mängder med löjrom. Denna rätt hade vi som huvudrätt på vårt bröllop och passade bra som final just i år då vi firat 20-årig bröllopsdag!


 Anna och Mats fixade sist iordning desserten och började med ett litet bordsfyrverkeri.


 Sedan kom desserten in och bestod av en liten äppelkaka, en chokladkaka med fruktkompott och en creme brulée. Gott och mättande!


Tolvslaget närmade sig i ett rasande tempo och när det nästan var dags gick vi ut på altanen och öppnade champagneflaskorna och tittade på alla fyrverkerier.


Vid tvåtiden försvann alla våra gäster hem och det fick bli ett sista foto på juldekorationerna. Imorgon åker de ut.


2011 var ett tufft år på många sätt och vi ser fram emot att 2012, Drakens år, blir bättre. Ändå har 2011 varit fyllt av massor med roliga minnen också. Många goda vänner har lämnat KL, vilket alltid är tråkigt. Vi har haft en hel del besök och en av mina närmaste vänner, Madeleine, kom äntligen ner och hälsade på oss. Flera besök är redan inbokade 2012 också. Det är alltid lika roligt!