12 september 2018

Fredrik reser och till Candil med Bergins

Vi fick bara behålla Fredrik hos oss i ungefär arton timmar så nu på morgonen var det dags att köra honom till flygplatsen i Malaga. Det har blivit många turer dit. Han blev tvingad att vara med på ett kort med sin mamma.



Skrattade gott i garaget över hur nära vår bil stod bilen bakom. Två likadana Audi. Tur man har helförsäkring på bilen...




Det var dags för lite utflykt igen. Michi och jag hade tagit med våra pass och vi styrde mot Gibraltar. Det roligaste är nästan när vägen går över landningsbanan på Gibraltar flygplats.




Michi hade sett framför sig en lunch vid stranden och det var inte det lättaste att hitta. Vi kom en något skum väg med tunnlar som var hur smala som helst...






Vi åkte precis vid Gibraltarklippan och jag var livrädd att vi skulle komma upp på någon ringlande väg uppför berget. Vi har gjort det en gång och det var inte kul. Enda skyddet mot stupet var små tegelstenar längs med kanten. Hur mycket skulle de kunna hjälpa? Nu lyckades vi hålla oss nedanför klippan.




Till slut hittade vi i alla fall en liten strand med ett par restauranger alldeles brevid.






Det blev god lunch i en av dessa undangömda restauranger.



Självklart var en av rätterna gambas pil-pil. Såååååå gott!




Vi gick genom söta små gränder för att komma tillbaka till bilen.




Fick även ta en bild på Gibraltars egen flagga.




Så körde vi in till Spanien igen och det blev en sista bild på den branta Gibraltarklippan.




På vägen tillbaka mot San Pedro stannade vi till hos Ann-Charlotte och Hans i Estepona. De har dekorerat sin balkong så fint med gungor!




På kvällen kom Birgitta och Kjell över till lägenheten på en fördrink och sedan gick vi ner till Candil, den roliga restaurangen utan meny. Restaurangägaren Alfonso var så glad när vi var tillbaka och det var många svettiga kindpussar. När vi satt och åt kom han ut med en extra flaska rödvin och fem glas. Fyra till oss och ett till sig själv. Han ville bjuda oss på sitt favoritvin. Vilken trevlig gest. Dessutom frågade han efter pappa flera gånger och jag skulle hälsa :)



De frågade om vi ville ha en eller två gambas pil-pil och vi svarade två. Då sade de att det räcker nog med en eftersom det är roligare att prova flera olika tapas. Vi fick oss ett gott skratt. Varfär frågade de?




Det blev en supermysig kväll och det var roligt att få visa Birgitta och Kjell ett ställe som de inte hade provat förut. Ännu roligare var det att de tyckte att det var väldigt bra!