17 november 2012

Arbetet på Langkawi går sakta framåt

Skrattade gott åt en brodyraffär där jag lämnat in lite servetter som skulle få ett C broderat i ett hörn. Var där och valde typsnitt och färg på tråden för några dagar sedan. Idag ringde de först och undrade vilket typsnitt jag skulle ha. De kunde i alla fall MMSa tre olika designer som de visste jag hade tittat på och jag kunde skicka tillbaka vilken jag skulle ha. Strax därefter fick jag ett samtal till där de färger på tråd jag valt var slut, så jag fick i alla fall åka ner och välja ny färg. Säger bara - Malaysia :)


Idag var det lördag igen och det brukar vara dagen när D skickar uppdateringar från Langkawi. Muren har ruggats upp helt och även slammats så nu är den redo för stensättning. Det är sagt att stenarna skall anlända till huset nu på måndag. Spännande!



Vi hade även bett om att de skall göra så att vi kan dra el genom vår nya gång och detta hade de tagit på stort allvar och PVC-rör har monterats in i gången. Ser riktigt bra ut.



Själva gången är nu uppbyggd med plank på sidorna, redo att gjutas. Det ser nästan inte ut som något hänt sedan förra veckan, men förberedelserna är ju det som tar tid och nu är det ju "bara" att hälla i cement och armeringsjärn så kommer det att se mycket bättre ut. Michi åker upp på onsdag kväll och får fota mer då.



Våra kära grannar, Liz och Pete, i hus nummer 1, hittade just en svart kobra i sitt kök. Dessa söta ormar har 75% dödlighet, så man skall vara medveten om faran. Vi har dock en annan typ av hus så jag tror inte de kan ta sig in till oss, dessutom är de lika rädda för oss som vi är för dem. Vill dock helst slippa se någon...

Fredrik spelade match idag som de vann med 1-0 och har nu gått vidare till semifinal i sin cup! Grattis! Efteråt fick han snabba sig hem för det var semi-formal dans med high school, så det gällde att snabbt slänga på sig en skjorta och lite finkläder och sticka iväg till dansen. När den var slut kom han med med 10-15 kompisar hit för att spela biljard m.m. Nu har han tagit över Annas roll med att ta hem kompisar och vi bara njuter av det så länge det varar.

Själva var vi ute och åt middag på en indisk restaurang nere vid Jalan Ipoh med Pattu, Sunandhini och deras två barn Nina och Perneth. Väldigt gott! Denna restaurang skall ha fått toppbetyg på Tripadvisor för indisk mat i KL.